OBRADOVIĆ O PRISTUPU UTAKMICAMA: Nije isto LJulj i Luković

V. P.

16. 11. 2020. u 20:04

MINUT je delio košarkaše Splita od prve jadranske pobede protiv Crvene zvezde u Beogradu, i to u trenutku kada bi ona predstavljala najveću senzaciju u susretima ovih timova od osnivanja ABA lige.

ОБРАДОВИЋ О ПРИСТУПУ УТАКМИЦАМА: Није исто Љуљ и Луковић

FOTO: Aba liga

Tim sa jednim od dva najmanja budžeta vodio je 76:74 pred poslednjih 60 sekundi, ali su dve odbrambene minijature Džordana Lojda sačuvale evroligaša od prvog regionalnog poraza (78:76).

- Pitanje je zašto smo protiv Reala igrali na drugom nivou u odnosu na mečeve sa manjim ekipama. Verovatno je to i normalno, ne možeš da imaš isti odnos prema Serhiju Ljulju i Rudiju Fernandezu kao prema igračima Splita, bez ikakvog nipodaštavanja njihovog talenta i solidnog igračkog kvaliteta - smatra trener crveno-belih Saša Obradović.

- Protiv toga se svi borimo, mislim da sve evroligaške ekipe imaju tu vrstu problema.

Zvezda se drugi put suočila sa tim problemom, prethodno u duelu sa Megom u 4. kolu.

- Izgleda da više učimo iz evroligaških utakmica, ove u ABA ligi igramo po sistemu "lako ćemo". Verovatno su sada svi svesni da nije baš tako. Ipak je ovo zemlja košarke i zna se šta mogu igrači kao što je Marko Luković, bez obzira na to što nije izrazio svoj potencijal kroz inostranu karijeru. Ako na početku dozvoliš takvom igraču da se razigra, možeš da očekuješ da ćeš imati problem čitavim tokom utakmice.

Slede dva evroligaška gostovanja, u sredu u Milanu i u petak u Barseloni.

- Idemo u goste ekipama sa najvećim mogućim očekivanjima. Milano i Barselona su klubovi koji su ove sezone možda i najviše uložili u timove. Očekujem da odigramo dobru utakmicu i siguran sam da ćemo imati drugačiji odnos nego protiv Splita.

LAŽNO POZITIVNI

MILANSKI Armani se vratio u akciju utakmicom sa Kantuom u italijanskom šampionatu. Zbog pojave korone u timu, prethodne nedelje nije putovao na duel sa Himkijem, ali je sada spreman za mečeve sa Zvezdom i Žalgirisom.

Evroliga je saopštila da su testovi zbog kojih su milanske vlasti stavile u karantin igrače Armanija bili lažno pozitivni. Potom su više puta testirani sa negativnim rezultatima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!