LOJD UŠAO U ODABRANO DRUŠTVO: Amerikanac četvrti u klubu 30

Grujica Kelić

10. 10. 2020. u 21:14

APSOLUTNO prvo ime meča između Crvene zvezde i Baskonije, a verovatno i celokupnog drugog kola Evrolige jeste bek crveno-belih Džordan Lojd

ЛОЈД УШАО У ОДАБРАНО ДРУШТВО: Американац четврти у клубу 30

FOTO: KK Crvena zvezda

On je prikazao sav svoj talenat i vodio tim do prvenca u ovogodišnjem izdanju najjačeg košarkaškog takmičenja na Starom kontinentu.

Amerikanac je za 25 minuta na parketu postigao 30 poena (šut iz igre 8/16), šest skokova i po dve asistencije i ukradene lopte za indeks korisnosti 34! Ujedno je time postao prvi igrač sa 30+ poena u ovosezonskom izdanju Evrolige, pritom ušavši u odabrano društvo kao četvrti Zvezdin košarkaš koji je stigao do te cifre u poenterskoj koloni.

- Nije samo do poena, već samopouzdanje koje dajem saigračima. To je od izuzetne važnosti, jer su svi šutirali sa velikom dozom samopouzdanja. Drago mi je što sam bio vođa i što smo došli do veoma važne pobede. Treba da nastavimo u ovom ritmu, pokažemo konstantnost u igri i okrenemo se novom izazovu - rekao je Lojd.

IGRAČI ZVEZDE SA 30+ POENA U EVROLIGI

1. Luka Mitrović (2014/2015) C. zvezda - Galatasaraj 103:110

2. Džejms Feldin (2017/2018) C. zvezda - Valensija 106:90
3. Lorenco Braun (2019/2020) C. zvezda - Olimpijakos 88:81
4. Džordan Lojd (2020/2021) C. zvezda - Baskonija 90:73

Međutim, deluje da je bivši član španske Valensije igrač raspoloženja, jer je za razliku od meča sa Baskonijom, na otvaranju protiv Fenerbahčea bio najlošiji pojedinac sa kriminalnim postotkom šuta.

Bez sumnje će Lojd ove godine doneti mnogo radosti timu sa Malog Kalemegdana, često verovatno biti i čovek odluke, ali neozbiljno bi bilo nositi se mišlju kako tamnoputi šuter neće imati i slabijih izdanja kada mu prosto ništa neće polaziti za rukom. U takvim situacijama, na treneru Obradoviću je zadatak da ga smiri i ne dopusti mu preterano soliranje kojem je privržen, jer košarka je na kraju krajeva ipak timska igra.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri