ZVEZDA RAZBILA BASKONIJU: Brutalna partija Lojda za prvi trijumf crveno-belih u Evroligi

V. Preradović

09. 10. 2020. u 21:07 >> 22:11

DRUGA evroligaška utakmica Crvene zvezde ove sezone i sasvim druga priča u odnosu na premijernu sa Fenerbahčeom u Istanbulu.

ЗВЕЗДА РАЗБИЛА БАСКОНИЈУ: Брутална партија Лојда за први тријумф црвено-белих у Евролиги

FOTO: KK Crvena zvezda

Da su navijači mogli da zaposednu tribine hale „Aleksandar Nikolić“, iz prve ruke bi se uverili u potencijal novog tima koji je slomio španskog šampiona, inače teško lomljivu ekipu Baskonije – 90:73.

U sudaru dve slične trenerske filozofije koje favorizuju odbranu, rezultat na „šahovskoj tabli“ do poluvremena je glasio: Obradović – Ivanović 1,5:1. Crveno-beli su u retkim situacijama kršili zadata defanzivna pravila, najčešće u zagrađivanju svog koša (osam ofanzivnih skokova Baskijaca u prvih 20 minuta).

U napadu su razliku pravili šutem za tri poena (6/13 naspram 3/14), takođe i „pik“ igrom Hola i Kuzmića, posebno kada je na terenu bio visoki i usporeni Fal. Da se lopta u pojedinim Zvezdinim posedima brže kretala, prednost je mogla da bude znatno veća od plus pet do odlaska u svlačionicu.

U nastavku se nije dugo čekalo na dvocifrenu rezultatsku razdaljinu. Recept iz prve četvrtine „odbrana i trojke“ funkcionisao je besprekorno, kao i šut Simonovića i Lojda, koji su sa po devet poena u tom periodu ostavili španskog šampiona na minus 18.

Ivanovićeve ekipe nikad ne odustaju, pokušali su Baskijci da se bržom igrom približe do ulaska u poslednju četvrtinu, ali je Zvezda u drugom evroligaškom meču u sezoni izgledala kao legitiman kandidat za plasman u plej-of. Hol je pre završnih deset minuta stigao do 11 asistencija, sa fenomenalnim čitanjem igre američkog plejmejkera stigli su i poeni Jagodića Kuridže kojima su crveno-beli umirili Baskijce.

Početak poslednje deonice znatno je kasnio zbog već redovnih tehničkih problema sa softverom Evrolige, ali pauza nije „ohladila“ ruku Lojda koji je sa 30 poena obasjao prvu Zvezdinu pobedu u elitnom takmičenju ove sezone. Prilika za drugu je već u utorak, kada se crveno-beli sastaju sa Žalgirisom.

C. ZVEZDA 90

BASKONIJA 73

HALA „Aleksandar Nikolić“. Bez gledalaca. Sudije: Hristodulu, Difalah, Konstantinovs.

C. ZVEZDA: Hol 7 (11 as), Volden 9, Lojd 30 (3/8 za dva, 5/8 za tri), Davidovac 6, Lazić 2, Rit 3, Radanov, Dobrić 3, Simonović 16 (4/5 za tri), Jagodić Kuridža 6, Simanić, Kuzmić 8 (8 sk).

BASKONIJA: Rajeste, Vildoza 13, Džekiri 2, Henri 6, Sedekirskis 4, Diop 3, Fal, Piters 9, Dragić, Giedraitis 26, Polonara 10, Kuruks.

23:16, 13:15, 29:18, 25:24


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu