DA LI JE NA POMOLU VELIKI SKANDAL? Partizanu ugroženo učešće u ABA ligi

Novosti online

10. 09. 2020. u 17:41

ДА ЛИ ЈЕ НА ПОМОЛУ ВЕЛИКИ СКАНДАЛ? Партизану угрожено учешће у АБА лиги

Foto: KK Partizan/D.Stjepanović

BLIŽI se početak ABA lige, a crnogorska "Pobjeda" donosi informaciju da će u petak ili ponedeljak biti organizovana video-konferencija na kojoj će se tražiti rešenje spora sa Partizanom.

Podsećanja radi, crno-beli su tražili da se ne dozvoli FMP-u da ima predstavnika u predsedništvu regionalnog takmičenja, ali to nije naišlo na podršku drugih klubova.

I baš Zbog toga iz Humske još uvek nisu poslali dokumentaciju za registraciju u ligi, što je već sada veliki problem. 

A rok da to učine je do petka popodne.

- Uprava bivšeg prvaka Evrope iz Beograda je na jednom od ranijih sastanaka dozvolila učešće FMP-a u samom takmičenju za narednu sezonu, bez obzira na aktuelni spor. Partizan već mesecima pokušava da dokaže veze FMP-a i Crvene zvezde. Uprava crno-belih smatra da ljudima iz uprave FMP-a nije mesto ni u predsjedništvu ni u organima rukovođenja regionalne košarkaške elite", navodi "Pobjeda".

- Takođe, klubovi ABA lige su i ranije prihvatili, da kompletan spor dobije epilog na Sudu za arbitražu u švajcarskoj Lozani - što je vrhovno telo za sve pravne sporove u svetu sporta. Stav ostalih ABA ligaša je da, dok proces u Lozani ne dobije epilog, FMP ima i mesto u takmičenju i čelnike u rukovodećim organima lige", dodaje se u tekstu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)