PROMENE U BRUKLINU: Stiv Neš prvi trener, Von postaje pomoćnik

Novosti online

03. 09. 2020. u 17:50

JEDAN od najboljih plejmejkera u eri moderne košarke Stiv Neš preuzeo je Bruklin Netse objavio je na sajtu klub iz predgrađa Njujorka.

ПРОМЕНЕ У БРУКЛИНУ: Стив Неш први тренер, Вон постаје помоћник

FOTO: Bruklin Nets

Košarkaš rođen u Johanezburgu u karijeri dugoj 19 godina nastupao je u dva navrata za Finiks Sanse, Dalas Maverikse i Los Anđeles Lejkerse, u čijem dresu je završio karijeru. Sada će po prvi put kao trener predvoditi jedan NBA klub. 

Na klupi Netsa zameniće Žaka Vona. Zanimljivo je da će doskorašnji trener u narednom periodu obavljati ulogu Nešovog pomoćnika

- Nakon razgovora sa velikim brojem ostvarenih trenera doneli smo odluku. U Stivu Nešu vidimo vođu, mentora... Neša poznajem dugi niz godina.  Njegov instinkt za igru, kombinovan sa odličnom komunikacijom, recept su za uspeh", rekao je Šon Marks, generalni menadžer Netsa.  

Neš je prethodnih sezona radio kao konsultant za razvoj igrača Golden Stejt Voriorsa. 

"Počastvovan sam što mi se ukazala prilika da radim u prvoklasnoj organizaciji. Dugo sam želeo da se oprobam na poziciji trenera, čekao sam pravo vreme, mislim da je upravo došlo. Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da sarađujem sa grupom igrača i osobljem kakvo ima Bruklin. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju