DŽORDAN NAJZASLUŽNIJI ZA NASTAVAK NBA LIGE: Prvo se sastao sa Polom i Vestbrukom, a potom sa vlasnicima franšiza

Beta

28. 08. 2020. u 12:30

LEGENDARNI košarkaš Majkl Džordan najzaslužniji je za nastavak NBA lige, koja je bila prekinuta zbog bojkota igrača zbog rasne nejednakosti, pisu američki mediji.

ЏОРДАН НАЈЗАСЛУЖНИЈИ ЗА НАСТАВАК НБА ЛИГЕ: Прво се састао са Полом и Вестбруком, а потом са власницима франшиза

foto: EPA

Mečevi plej-of serije NBA lige odloženi su u četvrtak kao znak protesta, na inicijativu ekipe Milvoki Baksa. U Viskonsinu, odakle su Baksi, je tokom vikenda u leđa upucan 29-godišnji Afroamerikanca Džejkoba Blejka.

Kako prenose mediji u SAD, ključni posrednik u dogovoru između igrača i vlasnika klubova bio je legendarni košarkač Čikago Bulsa i aktuelni vlasnik Šarlota.

Najbolji košarkaš svih vremena kontaktirao je rukovodstvo Udruženja igrača NBA lige Krisa Pola i Rasela Vestbruka, nakon čega je učestovao na sastanku sa ostalim vlasnicima klubova i insistirao da saslušaju svoje igrače i postignu dogovor.

- Džordan je bio savršena osoba za ovakvu ulogu - rekao je za ESPN jedan neimenovani NBA zvaničnik.

Dodaje se da Džordan ima ogroman kredibilitet i kod košarkaša i kod vlasnika franšiza, uz činjenicu da je on jedini crni većinski vlasnik nekog NBA kluba. Inače, Džordan se vrlo istakao u borbi protivn rasizma, odnosno za rasnu ravnopravnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere