UGLEDAM SE NA OBRADOVIĆA: Kokoškov se privikava na život na Bosforu i rad sa košarkašima Fenerbahčea

G. K.

28. 08. 2020. u 08:40

IZA Igora Kokoškova je već nekoliko nedelja rada u ekipi Fenerbahčea.

УГЛЕДАМ СЕ НА ОБРАДОВИЋА: Кокошков се привикава на живот на Босфору и рад са кошаркашима Фенербахчеа

Foto: N. Paraušić

Nju je preuzeo ovog leta posle odlaska legendarnog Željka Obradovića, iza koga je ostalo sedam berićetnih godina. Veliki je zadatak pred doskorašnjim pomoćnim trenerom Sakramento Kingsa. Visoko je letvicu uspeha postavio Obradović i "krvav" će posao biti dostići te rezultate.

- Svestan sam očekivanja, jer znam da je Fenerbahče jedan od najvećih klubova na svetu. Obradović je neko koga poštujem, volim, i na koga se ugledam. Ujedno i mentor i blizak prijatelj. Kada je tek došao u Fenerbahče, razgovarali smo o tome da budem pomoćni trener, ali tada nije bio pravi trenutak za mene, jer sam imao ugovor sa Finiksom - rekao je Kokoškov za klupski sajt.

Za novog selektora "orlova" Turska je nova sredina, s obzirom na to da je celu svoju trenersku karijeru proveo radeći "preko bare", u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

PORUKA "ODOZGO"

PRE 30 godina, teška saobraćajna nesreća u kojoj je povredio skočni zglob i koleno naterala je Kokoškova da prerano završi igračku karijeru.

- Moglo je da bude i gore. Barem sam imao priliku da ostanem u košarci, mogao sam da hodam i bio sam slobodan. Dobio sam poruku "odozgo" da budem zahvalan na onome što imam i pokušao sam da je iskoristim na najbolji način - iskren je Kokoškov.

- Sviđa mi se Istanbul. Prvi utisci su sjajni i veoma mi je drago što sam došao. Zadovoljstvo mi je da radim i sa igračima koji su ovde odranije, kao i sa onima koji su tek stigli. Imamo zdravu grupu igrača, gladnu uspeha koji žele da nose ovaj dres.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!