MIČEL BLIZU DŽORDANA: Sjajni bek Jute protiv Jokićevog Denvera stao uz rame legendarnim asovima Čikaga i Lejkersa

G. K.

18. 08. 2020. u 19:33

PRVU utakmicu četvrtfinalnog duela protiv Denvera, plejmejker Jute, Donovan Mičel neće pamtiti po pobedi, ali hoće po fenomenalnoj partiji i individualnom učinku kojim je svoje ime upisao u istorijske knjige najjače košarkaške lige sveta.

МИЧЕЛ БЛИЗУ ЏОРДАНА: Сјајни бек Јуте против Јокићевог Денвера стао уз раме легендарним асовима Чикага и Лејкерса

Foto AP

Momak iz gradića Elmsforda je na otvaranju plej-ofa postigao 57 poena, čime je dospeo na treće mesto liste igrača sa najefikasnijim pojedinačnim performansom u istoriji doigravanja.

Falilo mu je samo šest poena kako bi izjednačio rezultat njegovog "letećeg visočanstva", Majkla Džordana, koji je već davne 1986. godine u porazu od Bostona u prvoj rundi plej-ofa zabeležio 63 poena. Drugo mesto drži nekadašnje krilo L. A. Lejkersa, Eldžin Bejlor sa dva poena manje 1961. godine u petom meču velikog finala, u kojem su za protivnike, takođe, imali Seltikse.

I DONČIĆ ZA PAMĆENjE

DA avgust 2020. godine hroničari NBA lige dobro zapamte, potrudio se i sjajni Slovenac iz redova Dalasa, Luka Dončić, koji je postao plej-of debitant sa najviše ubačenih koševa u istoriji. On je u porazu svog tima od L. A. Klipersa (118:110) "sasuo" 42 poena i time prestigao sada pokojnog Džona Vilijamsona, koji je 11. aprila 1979, stao na 38.

Foto AP

 

Od debitanata iz ovog veka, istakao se jedino Derik Rouz koji je 2009. upisao 36 poena.

Mičel je, pritom, postao rekorder "džezera", jer je zasenio 50 poena legendarnog Karla Malouna iz 2000. Uz Džordana je jedini košarkaš koji se zaustavio na 57 ili više koševa, a da ima 23 ili manje leta iza sebe.

Reči hvale za sjajnog šutera Jute imao je i naš Nikola Jokić.

- Donovan je sjajan igrač, znali smo da će biti agresivan, na kraju mogu samo da kažem da sam srećan što smo pored njega takvog našli način da dođemo do pobede. Nije dobro za vas kad vidite da neko tako pogađa - rekao je Jokić posle meča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri