LEBRON JURI ČETVRTI PRSTEN: Lejkersi i Milvoki najveći favoriti da se domognu šampionskog "korona pehara"

G. K.

30. 07. 2020. u 19:11

DOŠAO je i "dan D" za NBA ligu koja posle skoro pet meseci pauze nastavlja takmičenje u izolovanom kampusu u Orlandu i trajaće do sredine oktobra, kada ćemo krunisati prvog "korona šampiona".

ЛЕБРОН ЈУРИ ЧЕТВРТИ ПРСТЕН: Лејкерси и Милвоки највећи фаворити да се домогну шампионског корона пехара

Lebron Džejms Foto AP

I Srbija će imati svoje predstavnike u nastavku, od kojih se najviše nade polaže u Nikolu Jokića iz Denvera. Nagetsi se trenutno nalaze na trećoj poziciji Zapadne konferencije i pokušaće da ostvare bolji rezultat od prošlosezonskog, kada su ispali u polufinalu od Portlanda. Najveći protivnik na tom putu će im biti dva tima iz Los Anđelesa - Lejkersi i Klipersi.

"Jezeraši", predvođeni najboljim košarkašem današnjice, Lebronom Džejmsom, koji će pokušati da se domogne svog četvrtog šampionskog prstena (dva sa Majamijem 2012. i 2013. i jedan sa Klivlendom 2016). Njihov gradski rival se najviše uzda u Kavaija Lenarda, prošlogodišnjeg prvaka sa Torontom, i specijalistu za plej-of utakmice.

Na Istoku strah i trepet predstavljaju Milvoki baksi, na čelu sa Grkom Janisom Adetokunbom. Prošle godine su zaustavljeni u finalu konferencije od budućeg šampiona, Toronta, kojeg, pak, odlazak Lenarda nije mnogo potresao. Jedini predstavnik Kanade drži drugu poziciju i biće jedina opasnost za družinu iz Viskonsina.

Što se tiče eventualnih iznenađenja iz senke, ime Dalas Meveriksa i Hjuston Roketsa se bojažljivo izdvaja od drugih.

Kod prvih će sva odgovornost biti na fantastičnom Luki Dončiću i ostaje da vidimo može li Slovenac da odgovori tom izazovu. Što se tiče "raketa", sve će zavisiti od njihovog ubojitog dvojca, Džejmsa Hardena i Rasela Vestbruka, i njihove eventualne dobre saradnje.

Svi ostali timovi su ili "osakaćeni" povredama i izostancima svojih košarkaša ili, jednostavno, ne poseduju igrački kvalitet za visoke domete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri