Na pomolu prvi potpisi u Obradovićevom mandatu na klupi Zvezde: Noko, Lojd, O'Brajen...

V. P.

24. 06. 2020. u 17:20 >> 18:05

NA pomolu su prvi potpisi u trenerskom mandatu Saše Obradovića na klupi Crvene zvezde.

На помолу први потписи у Обрадовићевом мандату на клупи Звезде: Ноко, Лојд, ОБрајен...

Foto: Evroliga

Prag Malog Kalemegdana jednom nogom već su opkoračili kamerunski centar Lendri Noko (1994, 208 cm, Alba) i američki bek Džordan Lojd (1993, 193 cm, Valensija), dok bi njihovim stopama uskoro mogao da krene i krilni igrač Monaka Džej-Džej O`Brajen (1992, 201 cm).


Noko spada u kategoriju "jednodimenzionalnih" visokih igrača, odličnih "fizikalaca", koji retko poentiraju van reketa. Veoma upotrebljiv u igri "dva na dva" i uvek u skakačkom napadu na loptu, karakteristikama podseća na Partizanovog pritajenog MVP igrača Vila Mozlija. Posle koledž karijere, profesionalnu je načeo u Pezaru (2016/2017), tražio put ka NBA preko razvojne "Dži" lige, ali se u sezoni 2018/2019. vratio na evropsku stazu kao igrač turske Sakarije. Već u decembru 2018. preselio se u berlinsku Albu.


Lojd je bek koji je još na početku staze dokazivanja u evropskom basketu. Nakon jedne NBDL sezone, otisnuo se u Evropu kao igrač izraelskog Hapoel Elijata, godinu kasnije potpisao ugovor sa Darušafakom, ali nije obukao dres popularne Dačke. Odlične igre u Letnjoj ligi donele su mu dvosmerni ugovor sa Torontom, za koji je u šampionskoj sezoni Reptorsa odigrao samo 12 mečeva (2,4 poena za 4,6 minuta u proseku). Potom se preselio u Valensiju, gde je u nedovršenoj evroligaškoj sezoni odigrao neke zaista odlične utakmice. U Zvezdi bi trebalo da šuterski zameni Bilija Berona, koji je blizu transfera u Makabi.


Amerikanac O`Brajen je igrač kojeg je Obradović doveo iz Astane u Monako pred početak prošle sezone. Iako igra na poziciji krila, retko koristi šut za tri poena, najčešće koristi snažno telo za prodore i poentiranje iz reketa. Ima solidan pregled igre i može da pomogne kao pomoćni kreator. U Kazahstan je stigao posle neuspešnih pokušaja da se domogne NBA preko timova iz "Dži" lige.

U sklapanju tima za narednu sezonu, crveno-beli računaju i na dvojicu momaka iz FMP - beka Aleksu Radanova i krilnog centra Stefana Đorđevića.

BROJKE:

NOKO:

Evroliga
MEČEVI: 28
MINUTI: 22
POENI: 8,7
SKOKOVI: 5,8
BLOKADE: 0,7

O`BRAJEN:

Evrokup
MEČEVI: 12
MINUTI: 24,5
POENI: 12,8
SKOKOVI: 3,2
ASISTENCIJE: 1,7

LOJD:

Evroliga
MEČEVI: 18
MINUTI: 22
POENI: 11,1
SKOKOVI: 1,9
ASISTENCIJE: 2,4

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a