AMERI OVO NISU OČEKIVALI: Nikola Jović im jasno stavio do znanja šta je cilj Srbije na Olimpijskim igrama "Pariz 2024"

Novosti online

30. 04. 2024. u 14:36

Košarkaš Majamija i reprezentativac Srbije Nikola Jović izjavio je da očekuje zanimljiv turnir na Olimpijskim igrama i dodao da želi da sa nacionalnim timom osvoji medalju u Parizu.

АМЕРИ ОВО НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Никола Јовић им јасно ставио до знања шта је циљ Србије на Олимпијским играма Париз 2024

FOTO: EPA

Jović je prošle godine sa selekcijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu. Srbija je u finalu Mundobasketa poražena od Nemačke 83:77.

"Naporno smo radili kao tim, verovali smo jedni drugima. Niko nije verovao u nas. Samo smo se takmičili, to nam je bilo jako važno. Verovali smo jedni drugima i doneli smo radost našoj naciji", rekao je Jović za zvanični sajt Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

Jović je prošle sezone sa Majamijem poražen u finalu NBA lige od Denvera.

"Pomoglo mi je to što sam igrao u finalu NBA lige. Odrastao sam gledajući nacionalnu košarkašku reprezentaciju Srbije. Prošle godine na Mundobasketu naš cilj je bio da damo sve što možemo i vidite gde smo završili", istakao je član Majamija.

Olimpijske igre u Parizu počeće 26. jula, a Srbija se nalazi u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državana, Južnim Sudanom i reprezentacijom iz kvalifikacionog turnira, koji će biti odigran u Portoriku.


"Naravno, medalja je nešto čemu se zaista težimo. Želimo nešto da osvojimo. Ali, nikad se ne zna. Postoji mnogo faktora koji bi trebalo da nam idu u prilog kako bismo osvojili medalju. Daćemo sve što imamo i videćemo kuda će to da nas odvede", naveo je naš NBA košarkaš.


On je potom prokomentarisao i američku selekciju.

"Imaće sjajan tim. Biće to duga utakmica. Ne znam da li ćemo mi ili neko drugi da ih pobedi i da li će iko da ih pobedi. Videćemo. Kao što sam rekao, biće zanimljiv turnir", zaključio je Nikola Jović.

 

Nikola Jović - statistika

Ove sezone, do plej-ofa, Jokić je prosečno postizao 7,7 poena, poena, a imao i 4,2 skoka i dve asistencije po NBA utakmici.

NBA liga, sezona 2023/2024 - termini, plej-of, Olimpijske igre...

Ligaški deo nadmetanja završen je u nedelju, 14. aprila 2024, kada su svi timovi odigrali po 82 utakmice. 

Nakon zavreštka plej-in turnira za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije, 20. aprila počela je zvanična faza plej-ofa.

Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, pratite je na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao