AMERIKANCI PRIZNALI: Jokić je trebalo da bude MVP, a ne Embid!

Novosti online

06. 04. 2024. u 13:22

Džoel Embid je prošle godine proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige, ispred našeg Nikole Jokića. Mnogi su smatrali da je to bila nepravedna odluka, a sada je prestižni novinar "Yahoo"-a Ven Robrah to obrazložio u svom tekstu.

АМЕРИКАНЦИ ПРИЗНАЛИ: Јокић је требало да буде МВП, а не Ембид!

FOTO: Tanjug/AP

Robrah je rekoa da mu je to "vraćeno" titulom MVP-a finala, ali da je trbelo da dobije i na kraju ligaškog dela sezone.

- Takođe smo se složili da je on bio najbolji igrač utakmice na kraju prošle sezone, kada je odveo Nagetse do titule. On je osvojio MVP-a 2021. i 2022. i završio na drugom mestu posle centra Filadelfije Seventisikersa Džoela Embiida prošle sezone, kada je Jokić verovatno trebalo da pobedi treću uzastopnu regularnu sezonu i umesto toga zaradio MVP finala. Njegovo je jedno od najdominantnijih četvorogodišnjih igara u istoriji lige. - rekao je Robrah.

Jokić u proseku beleži 24.5 poena, 11 skokova i devet asistencija uz jednu ukradenu loptu tokom ove sezone i mnogi američki mediji tvrde da će upravo srpski centar osvojiti ponovo ovo priznanje.

BONUS VIDEO: Košarkašice Mege osvojile Kup pobedom nad Partizanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave