''AGRESIVNO I DA POSTOJI OGROMNA ŽELJA!'' Željko Obradović pred meč sa Bajernom

Novosti online

07. 02. 2024. u 13:50

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je danas u Beogradu da njegov tim mora da učini sve kako bi pobedio Bajern u 26. kolu Evrolige.

АГРЕСИВНО И ДА ПОСТОЈИ ОГРОМНА ЖЕЉА! Жељко Обрадовић пред меч са Бајерном

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana će sutra od 20.30 sati u Štark areni dočekati Bajern.

- Bitna utakmica, kao i svaka utakmica do kraja sezone, ako želimo da ostanemo konkurentni u Evroligi sa ciljem koji smo imali pre početka sezone. Zato treba da učinimo sve kako bismo dobili utakmicu protiv Bajerna. Bajern je veoma dobra ekipa, trenutno druga najbolja skakačka u napadu, treći su po defanzivnom i odatle sve počinje - rekao je Obradović na konferenciji za medije u Beogradu.

On je istakao da košarkaši Bajerna imaju dobar šut za tri poena.

- Negde su na 40 odsto timski. Sve utakmice koje je Bajern dobio, ekipa je bila na tim procentima. Ubacili su 12 šuteva u proseku za tri kada su dobijali, a kada su gubili bili su na sedam-osam. Vodili smo računa o tome dok smo pripremali utakmicu i uradićemo sve kako bismo ih sveli na te proseke koji su bili takvi kada su gubili mečeve - dodao je trener Partizana.

Obradović je naveo da očekuje da košarkaši Partizana odigraju agresivno protiv Bajerna.

- Voleo bih da igramo utakmicu, kakvu smo velikim delom igrali u Bolonji. Sa velikom željom, borbenošću... Imali smo utakmicu koju smo mogli lako da dobijemo, ali smo je nekim greškama izgubili. Da nema tih grešaka, da borbenost bude na nivou kao većim delom u Bolonji. Ništa specijalno ne bi trebalo da se uradi, samo da se vratimo načinu igre kako smo igrali... Agresivno i da postoji ta ogromna želja koja je veoma bitan faktor - istakao je Obradović.

Trener Partizana je dodao da Uroš Trifunović neće igrati protiv Bajerna.

- On ne trenira. Nismo želeli da rizikujemo. Želeli smo da uradimo sva ispitivanja kako bismo utvrdili šta je uzrok onoga što mu se desilo. Ono što znam je da je sve u redu i da će Trifunović verovatno posle utakmice sa Bajernom da se vrati treninzima - rekao je Obradović.

FOTO: AP/Tanjug

Tekst potpisa

On se još jednom osvrnuo na meč sa Splitom u regionalnoj ABA ligi, koji su "crno-beli" izgubili rezultatom 74:67.

 -Odigrali smo veoma lošu utakmicu protiv Splita. To ne umanjuje način na koji je Split igrao, izuzetno pametno, strpljivo i borbeno, zato su dobili utakmicu. Kada se priča o kvalitetima dva tima, tu su neke stvari veoma jasne. To je košarka i pokazalo se još jednom da su želja i motivacija presudni u sportu. Mi smo odigrali izuzetno slabu utakmicu, šutirali za tri 4/31, bilo je i dosta otvorenih šuteva. To je neka utakmica, koja je pokazala sve neke najgore moguće stvari koje mogu da se dese jednom timu kao što je naš. Veliko razočaranje, nadam se najiskrenije da se to više nikada neće ponoviti - zaključio je Obradović.

Partizan se nalazi na 11. mestu na tabeli Evrolige sa 12 pobeda i 13 poraza, dok je Bajern na 15. poziciji sa skorom 10/15.

Bajern je u osmom kolu Evrolige u novembru prošle godine na svom terenu pobedio Partizan rezultatom 94:85.

BONUS VIDEO: JOKIĆEVA „STOTKA“: Koga Srbin juri po broju trpl-dablova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)