SRBIN U ČUDU! Ameri hteli da ponize Nikolu Jokića, a učinili ga besmrtnim

Novosti online

02. 02. 2024. u 08:00

Aktuelni MVP finala NBA i jedan od najboljih košarkaša sveta Nikola Jokić biće jedini predstavnik Denvera na predstojećoj Ol-star utakmici.

СРБИН У ЧУДУ! Амери хтели да понизе Николу Јокића, а учинили га бесмртним

FOTO: Tanjug/AP

Poznati su svi učesnici ovogodišnjeg šoua koji je zakazan za 18. februar u Indijanapolisu, a Jokićev najbolji saigrač Džamal Marej ostao je bez svog mesta na utakmici.

Ovo ne bi bila toliko uznemirujuća vest, sem što su Nagetsi aktuelni šampioni NBA lige, dok i u ovoj sezoni beleže sjajne rezultate i nalaze se na skoru od 33 pobede i 16 poraza, što je poprilično impresivno i što im donosi 4. mesto na Zapadu.

Međutim, sve to nije bilo dovoljno za NBA ligu, odnosno njihove trenere da se odluče i da pozovu nekog od Jokićevih saigrača za rezervistu, čime su još jednu godinu u nizu ostavili srpskog igrača kao jedinog Ol-star igrača iz ove ekipe.

FOTO: Tanjug/AP

 

To znači da će se nastaviti neverovatan niz Somborca i da će u nastavku sezone samo popravljati rekord koji drži. U pitanju je broj pobeda koje je jedan košarkaš ostvario u NBA, a da pritom nikada nije imao saigrača koji je igrao na Ol-star utakmici.

Jokić je do sada u karijeri ostvario 420 pobeda u ligaškom delu, što je ubedljivo najviše, a iza njega je Ben Gordon sa 331 takvom pobedom.

Do tolikog broja trijumfa Jokić, koji igra trenutno devetu sezonu, stigao je na 643 odigrane utakmice, dok je, primera radi, Džoel Embid (osma sezona u toku), aktuelni MVP lige i košarkaš kojeg smatraju najvećim rivalom Srbina, odigrao ukupno 428 utakmica u ligaškom delu.

Srpski košarkaš biće starter u timu Zapadne konferencije koju kao kapiten predvodi Lebron Džejms (LA Lejkers). U prvoj petorci igraće još Šej Gildžis-Aleksander (Oklahoma), Kevin Durent (Finiks) i Luka Dončić (Dalas), dok će sa klupe na teren ulaziti Devin Buker (Finiks), Stef Kari (Golden Stejt), Entoni Dejvis (LA Lejkers), Entoni Edvards (Minesota), Pol Džordž (LA Klipers), Kavaj Lenard (LA Klipers) i Karl-Entoni Tauns (Minesota).

Za Istočnu konferenciju kao starteri će igrati kapiten, Janis Adetokumbo (Milvoki), Džejson Tejtum (Boston), Demijan Lilard (Milvoki), Tajris Halibarton (Indijana) i Džoel Embid (Filadelfija). Na klupi će biti Bam Adebajo (Majami), Paolo Bančero (Orlando), Džejlen Braun (Boston), Džejlen Branson (Njujork), Tajris Maksi (Filadelfija), Donovan Mičel (Klivlend), Džulijus Rendl (Njujork).

BONUS VIDEO: Vatromet i slavlje "orlova" - Srbija je na EURO nakon 24 godine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)