KUKAVIČKI POTEZ EMBIDA: Jokiću dabl-dabl, a centar Filadelfije ostavio sve u neverici (FOTO/VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

28. 01. 2024. u 07:56 >> 08:09

SRPSKI centar Nikola Jokić upisao je 26 poena, 16 skokova i sedam asistencija u pobedi Denver nagetsa nad Filadelfija seventisiksersima 111:105.

КУКАВИЧКИ ПОТЕЗ ЕМБИДА: Јокићу дабл-дабл, а центар Филаделфије оставио све у неверици (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

NBA publika je ostala uksraćena za duel najboljih centara na svetu, pošto je aktuelni MVP Džoel Embid osetio bol u kolenu tokom istezanja pred utakmicu.

Obećanje zadato 17. januara posle 41 poena i pobede, Džoel Embid nije ispunio. Posle duela sa Nikolom Jokićem, Kamerunac je "Džokeru" udelio kopmliment najboljeg na svetu i da će se opet sresti za 10 dana.

Jesu, ali verovatno samo na zagrevanju ili posle meča. Embid je presedeo meč u Koloradu zbog bola u kolenu, koji je osetio tokom istezanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ESPN (@espn)

Sem njega u sastavu nije bilo ni ostalih nosilaca i veterana poput Tajrisa Meksija, Tobajasa Herisa, Roberta Kovingtona iz sličnih razloga. Izostanak glavnih igrača samo je dodatno motivisao epizodiste i izvršioce sporednih uloga.

Gosti sa Istoka su pokazali veliku borbu i energiju od početka do kraja meča. Denver je posle solidnog uvoda vrlo brzo uvideo da se rival neće tako lako predati.

FOTO: Tanjug/AP

Filadelfija je bila konstantno blizu, uz povremene momente prednosti. Čak je i naizgled nezainteresovani Nikola Jokić sa tek šest poena na poluvremenu morao da podigne nivo igre, pa je u trećoj deonici ušao u seriju od 10 u nizu, odnosno 12 od 14 poena. Srećom po Nagetse, Džamal Mari je završio prvo poluvreme sa 20 poena, tako da je niža polovina šampionskog tandema vidno od starta bila u punom ritmu.

Pri rezultatu 96:96 na četiri minuta do kraja regulranog dela, Nagetsi nižu sedam poena. Lopta je išla Jokiću, koji je sa lakoćom dolazio do pozicije u reketu odakle je bivao fauliran za slobodna bacanja, poentirao ili asistirao. Znalo se ko je glavni i on je isporučio šta se od njega i tražilo.

Jokić je završio sa 26 poena, 16 skokova i sedam asistencija. Mari je stao na 23 poena, Majkl Porter Džunior ih je ispratio sa 20 poena i osam skokova.

Kod Filadelfije, Pol Rid je meč završio sa 30 poena i 13 skokova. Keli Ubre je upisao 25 poena, Markus Moris i Partik Beverli su pridodali po 17 poena.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave