"MNOGO JE TUŽNO I ŽALOSNO!" Ovako je Željko Obradović reagovao kada je završena ABA utakmica Partizan - Mega

Novosti online

22. 01. 2024. u 22:12 >> 22:41

Košarkaški klub Partizan je u susretu koji će se dugo pamtiti pobedio Megu u ABA ligi, a trener crno-belih Željko Obradović je, kao i svi u Areni, ostao pod utiskom zbog emocija koje su vladale na ovoj utakmici.

МНОГО ЈЕ ТУЖНО И ЖАЛОСНО! Овако је Жељко Обрадовић реаговао када је завршена АБА утакмица Партизан - Мега

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, uz rekordnu posetu na mečevima ABA lige, a pristalice crno-belih su u ogromnom broju došle da bi odale počast prerano preminulom Dejanu Milojeviću, nekadašnjem kapitenu njihovog omiljenog kluba i treneru današnjeg rivala, Partizan je pobedio Megu.


Posle te utakmice, trener crno-belih je na konferenciji za medije ovako govorio:

"Naravno, glavna impresija je ovo što se desilo našem Dejanu. Mnogo je tužno i žalosno, ne bih da ponavljam ono što se o Dejanu zna. Kakav je čovek i igrač i trener bio. Negde ovo što su večeras navijači Partizana pripremili, verovatno je pokazatelj onoga što je Dejan bio. Rekli su mi da je najveća poseta u ABA ligi koju smo ikad imali i to je zahvaljujući njemu i u njegovu čast. Svi ljudi su prepoznali još jednom, dokazali koliko su voleli Dejana. I to je valjda najjači utisak sa ove utakmice, sve ostalo mislim da je mnogo manje važno", istakao je Željko Obradović.


Što se tiče same utakmice, on je rekao da je njegova ekipa odigrala veoma ozbiljno i kvalitetno i naglasio da je tim konačno kompletan.


"Prva četvrtina koja je bila izjednačena, Mega je pokušavala da igra i tako su dalje nastavili. Očigledno da smo u drugoj četvrtini igrali daleko bolju odbranu, a napadački smo bili raspoloženi, kada se pogledaju procenti šuta. Na kraju smo za dva imali 75% i takođe dobar šut za tri poena. Nije to toliko važno, važno je da su igrači prepoznali odbranu koju igra Mega i da smo to rešavali. Te odbrane su bile prisutne i u prethodnim utakmicama, pa nismo tako reagovali. Verovatno neka rasterećenost je pomogla da se odigra tako, ogroman broj asistencija", zaključio je Obradović.


Trener košarkaša Mege Marko Barać je svoje obraćanje započeo ovako:
"Želim da čestitam svim ljudima koji su došli večeras i i da im se zahvalim što su napravili fenomenalan ambijent i oproštaj kakav je Dejan Milojević i zaslužio", rekao je Barać, dodajući:


"Deki je bio fenomenalan čovek i zaista je bilo teško prethodnih dana misliti na druge stvari, još jednom želim svim članovima porodice i prijateljima da izrazim saučešće", dodao je vidno potreseni Barać.

Što se tiče same utakmice, Barać je rekao da mu je žao što njegova ekipa nije pružila jači otpor i istakao da su njegovi igrači podlegli atmosferi u kakvoj nikad pre nisu igrali.

 

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024