ZVEZDA ČEKA PARTIZAN SA VRHA ABA LIGE: Crveno-beli sa novajlijom nastavili dominaciju u mečevima s FMP-om

Novosti online

21. 01. 2024. u 19:41

Crvena zvezda je nastavila da u regionalnoj ligi pobeđuje gradskog takmaca, FMP, a ovoga puta je u 17. ABA kolu savladala "pantere" rezultatom 87:54, za šta su najzaslužniji Branko Lazić i Jago Dos Santos sa po 17 poena, s tim da je Brazilac imao i čak 14 asistencija.

ЗВЕЗДА ЧЕКА ПАРТИЗАН СА ВРХА АБА ЛИГЕ: Црвено-бели са новајлијом наставили доминацију у мечевима с ФМП-ом

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Da će tako biti i ovoga puta, nagovestila je već prva četvrtina, u kojoj je ekipa trenera Janisa Sferopulosa uspela da izgradi čak 16 poena razlike (22:6), čemu su doprinele i dobra odbrana, i po dve trojke Rokasa Giedratisa i kapitena domaćih Branka Lazića.

FMP je, na iznenađenje većine od 3.894 prisutnih gledalaca u Areni, uspeo da se primakne na -4 sredinom druge deonice, no posle tih 35:31, Zvezda je do velikog predaha napravila seriju od 11:1 i udaljila se na  dvocifrenu prednost.


Igrala je Zvezda sa novajlijom, Džavonteom Smartom, u postavi, a poslednje pojačanje iz Sjedinjenih Američkih Država je iskoristio ovaj meč da se malo bolje upozna sa saigračima i sistemom igre. Posle 11 poena Baskoniji, ovu utakmnicu je završio sa 13 poena (šut za dva 2/3, za tri 3/8), te šest skokova i dve asistencije, s tim da je većinu košgeterskog učinka ostvario u poslednjoj deonici, kada je sve već bilo rešeno.

A malo pad u koncentraciji crveno-belih, malo dobra igra "pantera", pre svih Nikole Šaranovića na startu drugog poluvremena, privremeno su davali sliku da je gost konkretniji. No, bliže od -9 nije mogao da priđe.

Jago Dos Santos, Davidovac i Hanga su se pobrinuli da se pomenuto vođstvo udvostruči (64:46), što je, uz 3/19 kada se radilo o dotadašnjim dalekometnim šutevima FMP-a, bilo više nego dovoljno da se otklone dileme kome će pripasti oba boda, ako je tih dilema posle onakvog starta utakmice i bilo.

Na tabeli ABA lige Crvena zvezda sada vodi sa učinkom 15-2, prvi pratioci su joj Budućnost i Cedevita Olimpija sa po 12-5, dok Partizan, koji je odigrao meč manje, ima 12-4. FMP ima 5-11 i 12. je u konkurenciji 14 ekipa.

Sledećeg vikenda, u nedelju, na programu je večiti derbi, a domaćin će, u terminu od 19 časova, biti Crvena zvezda. U prvom ovosezonskom ABA meču, Partizan je pobedio crveno-bele sa 98:87.


ABA liga, 19. kolo - statistika


Crvena zvezda - FMP 87:54 (26:13, 20:19, 18:14, 23:8)
Crvena zvezda: Smart 13p, 6sk, 3as, Lazarević 2, Hanga 2, Davidovac 5, Mitrović 12, Lazić 17 (trojke 4/5), Tobi 6, Bolomboj 2, Ilić 1, Giedraitis 7, Gilespi 3, Dos Santos 17p, 14 as, 5sk
FMP: Živanović, Foster 10, Rebec 4, Subotić 14, Pavićević 1, Roberts 5, Stepanović 4, Šaranović 8, Simović, Matović, Stojanović 4, Kuzmić 4

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave