"DIVLJAŠTVO!" Američki novinar ne može da veruje šta je upravo doživeo Nikola Jokić

Novosti online

10. 12. 2023. u 20:23

Nikola Jokić i Denver nagetsi, kao aktuelni NBA šampioni, pokušavaju da ostanu u dobroj formi u svojim nastojanjima da odbrane titulu, a srpski as privlači pažnju američke javnosti čak i kada ima slobodan dan.

ДИВЉАШТВО! Амерички новинар не може да верује шта је управо доживео Никола Јокић

FOTO: AP

Taj slobodan dan bio je, pored ostalog, i zbog toga što se igralo finale NBA kupa, ili kako je tom nadmetanju zvaničan (nezgrapni) naziv "NBA turnir usred sezone".

U toj završnoj borbi za prvi put dodeljivani trofej, Los Anđeles lejkersi su pobedili Indijana pejserse sa 123:109 uz fantastičnu partiju koju je imao Entoni Dejvis.


On je ostvario čak 41 poen, 20 skokova, pet asistencija i četiri blokade, dominirajući u reketu i pomogavši da svaki košarkaš "jezerdžija" postane za po pola miliona dolara bogatiji.
Ali, MVP nagrada je otišla u ruke Lebrona Džejmsa, najveće zvezde lejkersa i lige, što je završilo na naslovnim stranama svih vodećih američkih medija.


Nije četvorostruki NBA šampion, rekorder lige po broju datih poena i 19 puta učesnik Ol-stara bio loš, daleko od toga (24 poena, 11 skokova i četiri asistencije), ali je ostalo nejasno kako je baš moguće da je "kralj" dobio čak 17 od mogućih 25 glasova za prvo mesto u MVP trci, čime je ubedljivo nadmašio junaka finala Dejvisa, kao i Tajrisa Haliburtona, novu zvezdu Indijane i NBA.


Pristrasnost žirija je jedno, ali opšta pomama u američkim medijima je nešto sasvim drugo i baš to je iznerviralo novinara Forbsa, Džoela Raša, koji inače prati Denver nagetsa.


Poručio je:


- Veliki sam ljubitelj NBA kupa / Turnira usred sezone (molim vas, dajte mu bolje ime sledeće sezone) i mislim da je, sa poslovne tačke gledišta, dobro za ligu što su lejkersi pobedili. Ali to da Lebron dobije isto, ako ne i više pažnje što je to osvojio nego kada je Jokić postao MVP NBA finala je stvarno divljaštvo, čoveče.

Prvi ovosezonski meč sa lejkersima Denver je dobio sa 119:107 (uz Jokićev tripl 29-13-11 tripl-dabl, a 21 poen Lebrona i 17 Dejvisa). Naredni megdan ovih rivala se igra u Los Anđelesu 8. februara, gde je na programu i njihov susret 2. marta.

NBA tabele

U Zapadnoj NBA konferenciji, u kojoj nagetsi i nastupaju, prva je Minesota sa učinkom 17-4, Oklahoma je druga sa 14-7, treći Dalas sa 13-8, Denver četvrti sa 14-9, koliko imaju i lejkersi.

Na "istoku" vodi Boston sa 16-5, a za njim slede Orlando i Milvoki sa po 15-7, te Filadelfija sa 14-7.

Kada igra Denver? Raspored utakmica:

Denver redom igra (po našem, srednjoevropskom vremenu:

utorak, 12. 12. - u gostima proptiv Atlante od 1.30

sreda, 13. 12. - u gostima protiv Čikaga od 2
petak, 15. 12. - kod kuće protiv Bruklina od 3
nedelja, 17. 12. - kod kuće protiv Oklahome od 3
utorak, 19. 12. - kod kuće protiv Dalasa od 3
četvrtak, 21. 12. - u gostima protiv Toronta od 1.30
subota, 23. 12. - u gostima protiv Bruklina od 1.30
nedelja, 24. 12. - u gostima protiv Šarlota od 1
ponedeljak, 25. 12. - kod kuće protiv Golden Stejta od 20.30
petak, 29. 12. - kod kuće protiv Memfisa od 3
subota, 30. 12. - kod kuće protiv Oklahome od 3

i tako dalje.

NBA liga, sezona 2023/2024 - termini, plej-of...

Ligaški deo nadmetanja traje do 14. aprila 2024, do kada bi, prema rasporedu, svi timovi trebalo da odigraju po 82 utakmice. Ol-star utakmica se održava 18. februara u Indijanapolisu, plej-in turnir za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije, na programu je od 16. do 19. aprila, a dan kasnije, 20. aprila, počinje zvanična faza plej-ofa. Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)