ZVEZDA SLAVILA U NOVOM MESTU: Crveno-beli lako do trijumfa protiv Krke

Novosti online

27. 11. 2023. u 18:57

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u dvoni ''Leon Štukelj'' Krku (90:67) i naneli im sedmi poraz ove sezone u ABA ligi.

ЗВЕЗДА СЛАВИЛА У НОВОМ МЕСТУ: Црвено-бели лако до тријумфа против Крке

Foto: KK Krka/Drago Perko/košarka.si/ABA liga

Odlično je Zvezda otvorila meč, napravila osetnu prednost u prvih par minuta, pa je nakon tri minuta košarke trener domaćih morao da zove minut odmora. Domaći tim je za pet minuta igre ubacio svega jedan poen, pa su crveno-beli rano stekli dvocifrenu prednost.

Druga četvrtina je prošla u znaku promašaja i jednih i drugih, te je kombinovano ubačeno samo 27 poena za 10 minuta igre.

Treća četvrtina je počela dobro za Zvezdu, pa su crveno-beli uvećali prednost na startu drugog poluvremena, pre svega zaslugom Marka Simonovića, i tako otklonili sve dileme oko pobednika.

Najbolja košarka se igrala u poslednjoj deonici kada su kombinovano ubacili 53 poena, ali i tu četvrtinu su izabranici Janisa Sferopulosa dobili, baš kao i prethodne tri.

Marko Simonović/Foto: Aba liga

 

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Majk Tobi sa 16 poena, Džoel Bolomboj je postigao 13, dok treba istaći partiju Šabaza Nejpira koji je meč završio sa negativnim indeksom -5 a to me je najviše doprinelo šest izgubljenih lopti.

Sa druge strane najbolji je bio Leon Stergar sa 13 poena.

Krka je sada na učinku 2-9 i zauzima pretposlednje mesto, dok je Crvena zvezda trenutno prva sa 9-1.

BONUS VIDEO: Italijani osvojili Dejvis kup, "azurima" dodeljen trofej u Malagi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!