CRNO-BELIMA SE CRNO PIŠE: Partizan već posle osam mečeva ostao bez realne šanse za prvo mesto

V. P.

21. 11. 2023. u 17:59

VEĆ posle osam utakmica u regionalnom takmičenju, košarkašima Partizana više nije u vidnom polju prvo mesto u ligaškom delu. Treći poraz im je naneo njihov večiti dželat Cedevita Olimpija, koja je od fuzije iz svih šest ljubljanskih susreta sa crno-belima izašla kao pobednik.

ЦРНО-БЕЛИМА СЕ ЦРНО ПИШЕ: Партизан већ после осам мечева остао без реалне шансе за прво место

FOTO: M. Vukadinović

Tim Željka Obradovića iz runde u rundu deluje kao grogirani bokser, nestabilan na nogama, koji mlatara pesnicama u širokom zamahu i uvek za dlaku promaši protivnika. Imajući u vidu tradiciju finalnih plej-of serija na Jadranu, ovaj promašaj mogao bi da ga košta titule.

Najbolji primer su poslednje dve sezone, u kojima je ekipa sa prednošću domaćeg terena podizala pehar u majstoricama pred svojim navijačima. Brejkovi su takva retkost da postaju izuzetak koji potvrđuje pravilo - šampion ligaškog dela je u 99 odsto slučajeva i konačni šampion.

Partizanu sada preostaje da se nada kiksu Crvene zvezde, i to ne samo jednom. Večiti rival ima dve pobede više, pa ni trijumf u derbiju pred njegovim navijačima nije dovoljan za uspon na vrh tabele. Poraz u tom meču, koji će biti odigran 26. januara, skoro izvesno bi zapečatio ishod trke dva evroligaša za broj 1 u regularnom toku jadranske sezone.

ALEKSI OPET STRADAO NOS

REPREZENTATIVCU Partizana Aleksi Avramoviću slomljen je nos posle duela sa Jakom Klobučarom. Nakon ukazane prve pomoći prebačen je u bolnicu u Ljubljani, gde je ustanovljen prelom.

Još nije poznato koliko će pauzirati, ali sasvim sigurno neće biti u timu za meč sa Efesom. Pre dve sezone je imao istu povredu i u kratkom roku se vratio na teren sa zaštitnom maskom.

Sasvim je izvesno da Obradović u ovom trenutku ima prečih briga od kalkulacija za prvo mesto. Ekipa se vrti u začaranom krugu, bez pomaka i vidljivih naznaka kada će i odbrana postati deo Partizanove košarke. U tri poraza u ABA ligi prosečno je primala 91,3 poena - 88 od Mege, 91 od Igokee i 95 od Cedevita Olimpije.

- Neke stvari nam se ponavljaju iz utakmice u utakmicu i to su ti problemi - ponavljaju se i konstatacije Željka Obradovića. - Hvala navijačima Partizana što su, kao i svake godine, došli u Ljubljanu da nas podrže. Nažalost, ne vraćamo im na pravi način. Žao mi je zbog toga, ali šta je tu je. Ispred nas je još mnogo utakmica.

Posmatrano iz drugog ugla, svaka prethodna je jedna propuštena šansa za crno-bele da se oduže navijačima, koji su izlizali automobilske gume i đonove prateći kao senka svoje ljubimce širom Evrope i regiona. Svaka naredna je i prilika da bar malo zaliče na tim iz prošle sezone, prva po rasporedu je sa Efesom u 10. kolu Evrolige, u petak u Istanbulu (18.30).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)