VASA DŽABE OTIŠAO U NBA! Micić presedeo ceo meč na klupi, Bogdanović solidan, a Luka fenomenalan

Novosti online

26. 10. 2023. u 08:27

Novu sezonu je trijumfom otvorila i Oklahoma koja je u gostima bila bolja od Čikaga sa 124:104.

ВАСА ЏАБЕ ОТИШАО У НБА! Мицић преседео цео меч на клупи, Богдановић солидан, а Лука феноменалан

Foto AP

Šaj Gildžes-Aleksander je bio najzaslužniji za trijumf Oklahome pošto je ubacio 31 poen, a najbolje su ga pratili Džalen Vilijams i Džoš Gidi sa po 16 poena. Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski je na terenu proveo dva minuta i nije se upisao u strelce, dok Vasilije Micić nije dobio priliku da zaigra.

Kod Čikaga, Demar Derozan je postigao 20, Zek Lavin 16 poena, dok je Nikola Vučević meč završio sa 11 poena i devet skokova.

Košarkaši Atlante su poraženi na startu nove sezone na gostovanju Šarlotu sa 116:110.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović je odigrao lošu utakmicu za Atlantu - proveo je 24 minuta na parketu, ali je ubacio samo sedam poena, uz po četiri skoka i asistencije. Najefikasniji u sastavu Šarlota bio je Pi Džej Vašington sa 25 poena, dok je Tre Jang postigao 23 za Atlantu.

Tanjug/AP

 

Poraz je upisala i ekipa Hjustona pošto je izgubila od Orlanda u gostima sa 116:86. Srpski centar Boban Marjanović nije igrao za Hjuston u čijim redovima su Dilon Bruks, Fred Vanvlit i Alperen Šengon ubacili po 14 poena. Najbolji u pobedničkom timu bio je Kol Entoni sa 20 poena.

Košarkaši Dalasa pobedom su počeli novu sezonu u NBA ligi pošto su danas slavili u gostima protiv San Antonija sa 126:119. Dalas je do pobede vodio Luka Dončić sa tripl-dabl učinkom od 33 poena, 14 skokova i deset asistencija. Slovenačkog reprezentativca najbolje su pratili Kajri Irving sa 22 i Grant Vilijams i Tim Hardevej sa po 17 poena. Doskorašnji igrač Partizana Dante Egzum je meč završio sa tri poena.

Tanjug/AP

 

U poraženom timu je najefikasniji bio Devin Vasel sa 23 poena, dok je Viktor Vembanjama u svom debiju u NBA ligi upisao 15 poena.

U prvom meču sezone slavio su i Los Anđeles klipersi koji su na svom terenu pobedili Portland sa 123:111.

Pol Džord sa 27 i Kavaj Lenard sa 23 poena su bili najefikasniji u pobedničkom timu, a istakao se i Ivica Zubac sa 20 poena i 12 skokova. U redovima Portlanda bolji od ostalih bio je Malkom Brogdon sa 20 postignutih poena.

Klivlend je slavio protiv Bruklina sa 114:113, a najzaslužniji za to bio je Donovan Mičel. On je postigao deset od svojih 27 poena u poslednjoj četvrtini, uključujući i trojku na 13 sekundi pre kraja. U redovima Bruklina istakao se Kem Tomas sa 36 poena.

Harison Barns je postigao 33 poena, a Domantas Sabonis dodao 22 poena i 12 skokova u pobedi Sakramenta nad Jutom od 130:114, dok je Boston slavio protiv Njujorka sa 108:104 uz 34 poena Džejsona Tejtuma i 30 Kristapsa Porzingisa.

Košarkaši Indijane pobedili su Vašington na svom terenu sa 143:120, predvođeni Brusom Braunom koji je ubacio 24 poena, dok je Nju Orleans bio bolji od Memfisa sa 111:104 zahvaljujući Si Džej Mekalumu i Zionu Vilijamsu koji su postigli 24 i 23 poena.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)