JANIS TO VIDI DRUGAČIJE: Novi trener Zvezde pumpa mišiće timu za evroligašku bitku sa Partizanom

V. P.

24. 10. 2023. u 19:16

NOVI trener Crvene zvezde Janis Sferopulos aktivan je na društvenim mrežama. Posle pobede na svom debiju protiv FMP u Železniku, oglasio se porukom „idemo“ i mišićavim emotikonom.

ЈАНИС ТО ВИДИ ДРУГАЧИЈЕ: Нови тренер Звезде пумпа мишиће тиму за евролигашку битку са Партизаном

Foto: ABA liga

U obraćanju medijima iskazao je zadovoljstvo viđenim u predgrađu i poručio da nema straha od dva bliska susreta sa Partizanom pred njegovim navijačima. Prvi je u četvrtak u „Areni“ u okviru 5. kola Evrolige (18.30).

- Da sam se bojao, ostao bih kod kuće - rekao je dobro raspoloženi grčki stručnjak nakon svoje premijere na klupi beogradskih crveno-belih.

Utakmicu sa „panterima“ verovatno je posmatrao drugačijim pogledom od ostalih. Prethodno je odradio samo jedan trening, videlo se da je akcenat na uspostavljanju relacije sa igračima, čiji je govor tela odudarao od ustaljene prakse prilikom promene trenera. Uz neke izuzetke, većina je delovala kao da je zakasnila na poslednji voz. Ne i u očima Sferopulosa.

- Zadovoljan sam onim što sam video, pre svega uloženim trudom, potom i napadačkim delom igre. Trudili smo se da trčimo i postižemo lake poene, srećan sam zbog velikog broja timskih asistencija. U odbrani smo imali i loše i dobre momente, neke stvari moraju da se promene. Još je rano za procenu kako se igrači privikavaju na moju filozofiju. Ne možete igračima da dajete odjednom veliki broj informacija, time ih zbunjujete. Verujemo sistemu koji je tim imao, polako ćemo ga prevoditi u moju filozofiju.

PROBLEMI PRED DERBI

NEMANjA Nedović je na terapijama posle povrede zadnje lože u meču sa Virtusom i verovatno neće biti na raspolaganju Sferopulosu za derbi sa Partizanom. Marko Simonović je propustio utakmicu sa FMP zbog virusne infekcije, ali se očekuje da konkuriše za sastav, dok je pod znakom pitanja kapiten Branko Lazić, koji je u finišu duela u Železniku dobio jak udarac u rebra.

- Osetio je jak bol, doktori će nas izvestiti koliko je ozbiljno - rekao je Sferopulos.

Za prvi derbi u sezoni nema vremena za radikalne sistemske zahvate. Sferopulos će u dva dana pokušati da instalira neke osnovne odbrambene principe svoje odbrane, napad će uglavnom funkcionisati po dosadašnjoj šemi, što je bio slučaj i u meču sa FMP Železnikom.

- Želimo da poradimo na detaljima u odbrani, postoji prostor za napredak, posebno u saradnji niskih i visokih igrača. U napadu želimo da igramo brže, da koristimo otvoren teren posle dobre odbrane i atletske mogućnosti igrača. Dug je put pred nama, moram da pošaljem poruku navijačima da nam je potrebna njihova podrška. Daćemo srce za uspeh kluba - konstatuje Sferopulos.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)