SFEROPULOS I VELIKE STVARI: Pobedom nad Partizanom dobio bi kredit koji dugo može da troši

Novosti online

23. 10. 2023. u 17:11

SA lakim prtljagom, u pratnji svog dugogodišnjeg asistenta Vasilisa Jeragotelisa, novi trener Crvene zvezde Joanis Sferopulos užurbano je koračao beogradskim aerodromom. Nema vremena za rasipanje, sportski direktor Milan Dozet sproveo je grčki stručni dvojac do smeštaja, presvlačenje na brzinu i pravac hala „Aleksandar Nikolić“ na upoznavanje sa timom i prvi trening.

СФЕРОПУЛОС И ВЕЛИКЕ СТВАРИ: Победом над Партизаном добио би кредит који дуго може да троши

Foto: Twitter/@kkcrvenazvezda

Posle duge pauze od dramatično emotivnog rastanka sa Makabijem, 56-godišnji grčki trener sigurno se uželeo posla. Imaće ga napretek sa raštimovanim orkestrom crveno-belih u uvodu ove sezone. Jedino njemu poznato lice je Miloš Teodosić, sa kojim je svojevremeno sarađivao dok je radio kao asistent u moskovskom CSKA.

- Veoma sam počastvovan što sam trener Crvene zvezde, veoma mi je važno da budem deo ove porodice i ovom prilikom se zahvaljujem gospodinu Čoviću i menadžmentu kluba. Uzbuđen sam što ću trenirati ovaj tim, zajednički možemo da ostvarimo velike stvari, menadžment, igrači i fantastični navijači. Daćemo sve od sebe da na terenu izgradimo pravi tim i donesemo uspeh klubu - rekao je Sferopulos u svom prvom obraćanju s pozicije Zvezdinog glavnog trenera.

U tome će mu, kao i većim tokom karijere, pomagati njegova desna ruka Jeragotelis, sa kojim je osvojio dve titule sa Olimpijakosom i tri sa Makabijem. Pravo vatreno krštenje čeka ih u četvrtak u „Areni“ pred 20.000 navijača Partizana u evroligaškom večitom derbiju. Samo četiri dana kasnije, na istom mestu i u istom neprijateljskom okruženju, još jedan meč sa crno-belima, ovog puta na tabli regionalnog takmičenja.

- Znamo kako da nastavimo ovu Zvezdinu sezonu, uradićemo dosta stvari, ali idemo korak po korak - kaže Sferopulos. - Najvažnije je da igrači shvate šta želim od njih, a da u međuvremenu ne trpi naša igra. Sada je najbitnije jedinstvo u timu, da nastavi da se bori.

Kao bivši trener Olimpijakosa odlično zna šta znači gradski rivalitet zadojen mržnjom, u Grčkoj je dizao glas protiv tog bolesnog ambijenta. Zna i da bi eventualnom pobedom dobio kredit od uprave i navijača, koji bi mogao dugo da troši.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)