MAKSVITIS: ''Zvezda ima kvalitetan tim, nadam se da ćemo obradovati navijače''

Novosti online

12. 10. 2023. u 15:25

Trener košarkaša Žalgirisa Kazis Maksvitis izjavio je danas u Kaunasu da očekuje pobedu protiv Crvene zvezde i dodao da je šampion Srbije kvalitetan protivnik čiji je cilj plasman na Fajnal-for Evrolige.

МАКСВИТИС: Звезда има квалитетан тим, надам се да ћемо обрадовати навијаче

Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Žalgiris će sutra od 19 sati dočekati Crvenu zvezdu u drugom kolu Evrolige.

- Snažan tim nam dolazi, ove sezone cilj im je plasman na F4 Evrolige. Doveli su nove igrače, imaju ozbiljan budžet, biće zabavno igrati sa njima. Sa druge strane, očekuje nas prvi meč pred našim navijačima. Nadam se da ćemo da se izborimo sa pritiskom i da ćemo ostvariti pobedu - rekao je Maksvitis na konferenciji za medije, prenosi zvanični sajt kluba.

On je istakao da Crvena zvezda ima sjajan tim.

- Šabaz Nejpir, Miloš Teodosić, Marko Simonović, Rokas Gedraitis, Zvezda je fizički jak, visok i vrlo produktivan tim. Imali su 16 igrača, a sa njima više nije Nemanja Bjelica. Mi ne znamo kojih će 12 košarkaša igrati. To nam je dodatni problem pred meč osim toga što je srpski tim visok, fizički jak i poseduje mnogo oružja - naveo je trener Žalgirisa.

On je istakao da je Žalgiris hteo da angažuje Nejpira, koji je na kraju završio u Crvenoj zvezdi.

- Kada je on na terenu, totalno menja igru, posebno u napadu. Takođe odlično rukovodi ekipom i organizuje igru, sakuplja poene - dodao je Maksvitis.

Trener Žalgirisa je pohvalio Rokasa Gedraitisa, koji je odlično igra u dresu Crvene zvezde na startu nove sezone. On je prokomentarisao i kritike litvanskih navijača na račun Gedraitisa, koji je odlučio da nastavi karijeru u šampionu Srbije.

- Ne razumem takve reakcije uopšte. Gedraitis igra za srpski klub, neko drugi igra u Turskoj. Ja sam radio pre rata u Rusiji. Rokas je košarkaš, rekao mi je da je imao samo jednu ponudu u Evroligi. Možda Srbija nije najbolji prijatelj Litvaniji, ali ne verujem da je to zemlja gde Litvanci ne mogu da igraju košarku - zaključio je Maksvitis.

BONUS VIDEO: Atmosfera sa svečanog otvaranja Svetskog prvenstva u futsalu za srednjoškolce

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini