BIO JEDNOM JEDAN DERBI: Kako je Zvezda sa pola snage obrukala očajnu Cedevita Olimpiju

V. Preradović

08. 10. 2023. u 22:21

DERBI kola, ali samo u najavi na sajtu ABA lige. Ko je pogledao makar jednu utakmicu sve nemoćnijeg hibrida hrvatskog biznismena i nekada uglednog slovenačkog kluba, bilo mu je jasno da nema ni „d“ od derbija. Sa nekih 50 odsto kapaciteta, Crvena zvezda je ogolila još jednu promašenu investiciju Emila Tedeskog u projekat zvani Cedevita Olimpija - 94:51.

БИО ЈЕДНОМ ЈЕДАН ДЕРБИ: Како је Звезда са пола снаге обрукала очајну Цедевита Олимпију

Foto: ABA liga

Mogao se očekivati sporiji start nakon zvezdaškog sabora na evroligaškoj premijeri sa Asvelom. Samo Gedraitis nije dao sebi oduška, smestio je dve trojke onim svojim brzim izbačajem sa vrhova prstiju, dok su njegovi saigrači izgledali kao da nisu odradili zagrevanje za utakmicu. Mogli su da priušte luksuz šest izgubljenih lopti i pet promašenih trojki, jer sa druge strane nije pretila nikakva opasnost.

Kada su crveno-beli zagrejali mišiće, delovalo je kao da igraju trening utakmicu sa nekim slovenačkim drugoligašem. Nedović nije nailazio na otpor odbrane, Nejpir verovatno nikad u karijeri nije ukrao toliko lopti, Bolomboj nikad nije bez sekunde premišljanja ispalio trojku kao u drugoj četvrtini ovog meča, u kojoj je Zvezda pogodila pet šuta van linije 6,75 i ubacila 31 poen ekipi bez ijednog atributa ekipe.

Od „zmajčeka“ je ostala samo tradicija, u prvom poluvremenu su šutirali 1-10 za tri poena, izgubili 12 lopti i imali samo tri asistencije. Kada Kobs nije bio na terenu, na prenosu lopte na protivničku polovinu bili su ranjivi kao da se radi o pionirskoj selekciji. Oni koji i dalje stoje na barikadama braneći već odavno upitnu poentu regionalnog takmičenja, morali bi da se zapitaju da li bi bilo drugačije da se Zvezda, recimo, sastala sa OKK Beogradom za koji nastupaju neki od najtalentovanijih srpskih klinaca.

Trenera Ivanovića retko viđamo da sedi, obično je u pokretu kraj aut-linije, prekrštenih ruku i fokusiranog pogleda. U drugom poluvremenu zavalio se u stolicu i prepustio igračima i navijačima da se zabavljaju bez upadica starijih, odgovornijih lica. Bilo je scena koje se ne viđaju ni u revijalnim mečevima, Brazilac Dos Santos je u jednom napadu šutirao trojke kao za opkladu. Zašto i ne bi, kada je malo pre isteka treće četvrtine razlika iznosila 46 poena!

Da je imao tu mogućnost, crnogorski stručnjak bi poslao na teren i tim-menadžera Ilića i sportskog direktora Dozeta, bez rizika po rezultat. Teodosić je bio na poštedi, vredno pomena je prvi nastup Davidovca od povratka u Zvezdu nakon što se oporavio od povrede zadnje lože.

Crveno-beli u narednom kolu gostuju Borcu, pre toga biće na zaista ozbiljnom testu 13. oktobra protiv Žalgirisa u Kaunasu.

CRVENA ZVEZDA - CEDEVITA OLIMPIJA 94:51 (19:11, 31:14, 27:8, 17:18)

DVORANA „Štark arena“. Gledalaca: 10.326. Sudije: Hordov, Radojković, Kardum.

C. ZVEZDA: Hanga 3 (7 as), Davidovac 5, Mitrović 4, Lazić 3, Simonović 4, Nejpir 15 (5 as), Tobi 13 (8 sk), Bolomboj 9, Ilić 5, Nedović 17 (4 as), Gedraitis 8, Dos Santos 8 (5 as).

C. OLIMPIJA: Stjuart 2, Armand, Sou 19 (8 sk), Radičević 4, Kobs 8, Glas, Blažič 2, Matković 7, Džons 4, Ščuka 5, Klobučar, Šaškov.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)