LUDILO U PREMIJER LIGI: NJukasl brojao do osam, sa isto toliko strelaca

Novosti online

24. 09. 2023. u 20:17 >> 20:17

Fudbaleri Njukasla pobedili su večeras u gostima ekipu Šefild junajteda rezultatom 8:0 (3:0) u poslednjem meču šestog kola engleske Premijer lige.

ЛУДИЛО У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ: Њукасл бројао до осам, са исто толико стрелаца

Tanjug/AP

Golove za Njukasl postigli su Šon Longstaf u 21, Den Burn u 31, Sven Botman u 35, Kalum Vilson u 56, Entoni Gordon u 61, Migel Almiron u 68, Bruno Gimaraeš u 73. i Aleksander Isak u 87. minutu.

Njukasl je večeras izjednačio drugu najubedljiviju pobedu u istoriji kluba u Premijer ligi. "Svrake" su 19. septembra 1999. godine rezultatom 8:0 savladale Šefild Venzdej. Najubedljiviju pobedu u istoriji Njukasl je zabeležio petog oktobra 1946. godine kada je u Drugoj diviziji savladao Njuport 13:0.

"Svrake" su ušle u istoriju Premijer lige, pošto se na duelu sa Šefild junajtedom osam različitih igrača upisalo u listu strelaca, ne računajući autogolove.

Šefild junajted nikada u svojoj istoriji nije izgubio meč u ligaškom takmičenju sa osam golova razlike. Ovaj klub je do sada najveći poraz doživeo 1933. godine kada je izgubio od Midlsbroa 10:3.

Njukasl se trenutno nalazi na osmom mestu na tabeli Premijer lige sa devet bodova, dok je Šefild junajted poslednji sa samo jednim bodom.

Njukasl će u narednom kolu Premijer lige dočekati Barnli, dok će Šefild junajted igrati sa Vest Hemom u Londonu.

Ranije danas odigrano je četiri meča Premijer lige, a postignuti su sledeći rezultati: Arsenal - Totenhem 2:2, Brajton - Bornmut 3:1, Čelsi - Aston Vila 0:1 i Liverpul - Vest Hem 3:1.

BONUS VIDEO: Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez

Uskoro opširnije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024