SAMO TROJKE NISU DOVOLJNE: Partizan za dlaku izbegao stotku u porazu od Bajerna u Atini

V. P.

24. 09. 2023. u 22:25

VEČITI rivali prate u stopu jedan drugog. Kao i Zvezda, Partizan je generalnu probu pred početak sezone završio drugim porazom na turniru u Atini, ovog puta u meču sa Bajernom za treće mesto - 95:99 (22:22, 29:24, 21:28, 23:25).

САМО ТРОЈКЕ НИСУ ДОВОЉНЕ: Партизан за длаку избегао стотку у поразу од Бајерна у Атини

ABA liga/Dragana Stjepanović

Petorka crno-belih sa Avramovićem i Dožerom na bekovima, Trifunovićem na niskom krilu, Vukčevićem i Kaminskim na centarskim pozicijama, furiozno je otvorila meč pred slabo ispunjenim tribinama „OAKA arene“. Međutim, uvodna prednost od osam poena istopila se jednakom brzinom pod paljbom Edvardsa, pojačanja Bajerna iz Fenerbahčea.

Obradović je ovu utakmicu posmatrao više kroz prizmu pripremne nego takmičarske, kombinovao petorke i pokušavao da razigra momke koji su u predsezoni bili prilično tihi. Panter i Ledej, udarni tandem iz prethodne sezone, bio je na poštedi dok je dragocene minute na pravi način koristio Anđušić. Partizan je njegovom drugom trojkom umakao na dvocifrenu distancu u drugoj četvrtini, ali je, kao u prvoj, teško čuvao vođstvo. Buker je dominirao u reketu, Bvarci iz drugih napada nakon ofanzivnih skokova prišli na samo dva minusa. Naneli je u završnici poluvremena, u kojem su crno-beli šutirali trojke iznad 50 odsto (8/15), iskoristio nesmotren faul Bonge i sa tri penala doneo plus pet na poluvremenu.

OBRADOVIĆU SVE JASNO

TRENER Partizana Željko Obradović je posle utakmice kratko rezimirao učešće svog tima na turniru u Atini.

- Ove dve utakmice su bile veoma korisne da vidimo sliku timu pred početak sezone. Manje-više, sve nam je jasno - rekao je Obradović.

Meč je uživo pratio naš proslavljeni reprezentativac Dejan Bodiroga, od prošle godine predsednik Evrolige.

Po istoj matrici igrali su crno-beli i u trećoj deonici, trojkama Kaminskog i Dožera stekli 12 poena prednosti, ali su zaboravili da je i odbrana deo igre. Inspiratori serije Bajerna 15-0 bili su nemački zlatni reprezentativci Bonga i Obst. Za Obradovića je svaki meč takmičarski, pa je u poslednjoj deonici poslao na teren Ledeja i Pantera. Centar je bio u kontraritmu, Panter u svom elementu. Kapiten je ubacio brzih devet poena, Naneli još bržih pet (ukupno 20) za neizvesnu završnicu, u kojoj je epitet igrača meča otišao u ruke „ubitačnog“ Edvardsa. Imali su i Panter i Naneli šansu da trojkama donesu produžetak, ali nisu bili precizni.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori