SRBIJA ŠAMPION EVROPE! Niko ne igra bolje basket od Srba! (VIDEO)

Novosti online

07. 09. 2023. u 20:36

BASKETAŠI Srbije osvojili su Evropsko prvenstvo koje se održalo u Jerusalimu pobedivši Litvaniju u finalu sa 22:20. "Orlovi" su na taj način odbranili trofej.

СРБИЈА ШАМПИОН ЕВРОПЕ! Нико не игра боље баскет од Срба! (ВИДЕО)

FOTO: FIBA.Basketball

Najsjajnije odličje doneli su Nemanja Barać, Marko Branković, Stefan Kojić i Strahinja Stojačić.

Baltička selekcija je sjajno otvorila duel sa 3:0, ali je Strahinja Stojačić odgovorio sa pogotkom za dva poena, da bi plus četiri - 6:2 Litvancima doneo Pukelis.

"Orlovi" su se odmah na startu meča suočili sa velikim problemom pošto je Nemanja Barać doživeo povredu. Ipak, on je stisnuo zube i koliko je mogao ulazio je u igru da pomogne saigračima.

Napravila je Srbija seriju 8:0 i povela sa 11:7. Dvojke su pogađali Kojić dve, Branković i Stojačić. Ipak, nakon toga Džiaugis je pogodio šut za dva i to pod faulom Brankovića. Igrač Litvanije je realizovao i oba bacanja.

HEROJ Strahinja Stojačić/FOTO: FIBA.Basketball

Nastavila je da se vodi velika borba, našu selekciju je odlično služio šut iz daljine, a "orlovi" su prvi put na +3 - 16:13 otišli nakon polaganja Kojića.

Završnica je bila neverovatna, Srbija je imala pet poena prednosti - 20:15, onda su Litvanci pogodili šut za dva, potom realizovali još dva slobodna bacanja i imali napad za pobedu koji nisu realizovali. Potom je zakucao Pukelis, ali zlato "orlovima" je doneo Stojačić trojkom i to pri rezultatu 20:20, iako je jedan poen bio dovoljan za pobedu.

Naša reprezentacija je na taj način peti put uzastopno postala kontinentalni šampion i pokazala da niko kao Srbi ne igra ovako dobro basket.

Ovo zlato još više dobija na značaju posebno ako se zna da je Barać igrao povređen, a Kojić je prvi put debitovao za reprezentaciju, kao i to da je ovo takmičenje propustio Dejan Majstorović.

BONUS VIDEO: "NISMO MNOGO PRIČALI U JAVNOSTI": Milutinov posle plasmana u polufinale SP

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (2)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?