PRAVI BUKU DOK MOŽEŠ: Pozadina Zvezdine najave da napada titulu u Evroligi naredne sezone

V. Preradović

20. 07. 2023. u 21:50

RADI naporno u tišini i prepusti tvom uspehu da napravi buku. Ova maksima očito ne stanuje na Malom Kalemegdanu, u ovom slučaju u jednom beogradskom hotelu gde je održano redovno zasedanje Skupštine Košarkaškog kluba Crvena zvezda.

ПРАВИ БУКУ ДОК МОЖЕШ: Позадина Звездине најаве да напада титулу у Евролиги наредне сезоне

FOTO:KK Crvena zvezda

Između ostalog, delegati u vd statusu usvojili su takmičarske ciljeve za predstojeću sezonu.

- Jednoglasno su usvojeni ciljevi prvog tima, osvajanje trofeja u sva četiri takmičenja u sezoni 2023/2024. Zbog toga se očekuje maksimalna podrška celokupne zvezdaške javnosti - navedeno je u klupskom saopštenju.

Možda i pod utiskom da su prošle sezone zakinuti za plasman u top 8 nepravednim sankcijama i nekim sudijskim previdima, delegati su jednoumno podržali javnu objavu kluba da želi da napadne titulu u Evroligi. Sigurno ima desetak timova sa istim ciljem, ali nema nijednog koji to oglasi na sva zvona. Za sada to nisu učinili čak ni eksentrici iz zelenog dela Atine, vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos i novi trener Ergin Ataman, nadaleko čuven po svojoj neskromnosti.

Imajući na umu da Zvezda nijednom nije uspela da se plasira u plej-of otkad je na snazi ligaški format Evrolige, ovakvo megalomansko ponašanje nije preterano umno. Jedino je logično oglasiti da su ambicije u elitnom takmičenju ulazak u društvo osam najboljih, makar i uz pomoć novoustanovljenog plej-in turnira.

Moguće je da se radi o nepromišljenom pokušaju mobilizacije navijača kako bi klub dupke punom „Arenom“ držao korak sa Partizanom, budući da će najveća dvorana naredne sezone biti i domaći teren crveno-belih.

- Ovo je naše, ali kapiram… mi smo ti koji postvaljaju trendove – sitnu provokaciju je tim povodom putem Tvitera plasirao kapiten crno-belih Kevin Panter.

HIGINS NA FIZIČKOJ PROVERI

SKUPŠTINSKIM delegatima potvrđeno je interesovanje za iskusnog beka Barselone Korija Higinsa, ali se proverava fizičko stanje nekadašnjeg šampiona Evrolige sa CSKA, koji je u maju imao operaciju leđa.

Zvezda je ovog leta angažovala Dejana Davidovca, Miloša Teodosića, Adama Hangu, Marka Simonovića, Majka Tobija, Džoela Bolomboja, Rokasa Gedraitisa, Šabaza Nejpira i Jaga Dos Santosa, ugovori su produženi Luki Mitroviću, Stefanu Lazareviću i Ognjenu Kuzmiću, dok je mladi Nikola Topić potpisao prvi profesionalni ugovor na četiri godine.

Usvojen je i budžet za plate igrača, koji će iznositi 12.000.000 evra. Ako primenimo prostu matematiku po formuli Evrolige da suma zarada prvotimaca ne sme da pređe 60 odsto ukupnog klupskog budžeta, dolazimo do cifre od najmanje 20.000.000! Nikad se na Kališ nije slilo toliko novca, ali nikad Zvezda nije imala ni ovoliko milionskih pojačanja kao u ovom letnjem prelaznom roku, koji još nije završen za ekipu trenera Duška Ivanovića.

Delegati su informisani da u timu ostaju kapiten Branko Lazić i centar Ognjen Kuzmić, kao i da se odustalo od dovođenja Nikole Mirotića i Toka Šengelije. Navodno, iz Gruzije je sugerisano krilnom centru Virtusa da nije poželjan njegov dolazak u Srbiju, koja ima bliske veze sa Rusijom. Novo ime u opticaju je NBA igrač srpskih korena - Frenk Kaminski!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)