ODZVONILO SIMULANTIMA! NBA počinje da kažnjava "floping"

Novosti online

05. 07. 2023. u 10:00

TERMIN "floping" ustalio se u upotrebi komentatora košarkaških utakmica, nažalost, i među samim igračima koji sve češće pokušavaju da iznude faul simuliranjem. Nekad manje, nekad više očiglednim, a ponekad i urnebesnim.

ОДЗВОНИЛО СИМУЛАНТИМА! НБА почиње да кажњава флопинг

Foto: Wikipedia

NBA ima nameru da tome stane na put, pa je u svim mečevima Letnje lige uvela probno pravilo sankcionisanja takvih pokušaja. Ukoliko sudija dosudi "floping", protivnički tim biće nagrađen jednim slobodnim bacanjem i posedom lopte. Igraču koji je počinio "floping" biće dosuđena nesportska tehnička greška, koja se neće računati kao lična greška i ne može da dovede do isključenja. Ova formulacija je potpuno besmislena i, reklo bi se, nepotrebna. Od sudija se neće zahtevati da zaustave igru da bi dosudili "floping", mogu to da učine prvom sledećom neutralnom prilikom. Ovaj deo ima smisla, jer se time ne zaustavlja napad zbog pokušaja iznuđivanja faula simuliranjem. 

Ukoliko NBA proceni eksperiment uspešnim, već od naredne sezone ovo pravilo primenjivalo bi se u zvaničnim utakmicama. "Floping" jeste postao veoma iritantan deo  košarke i svaki napor u suzbijanju te pojave trebalo bi pozdraviti. Simulanti, odzvonilo vam je!  

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!