SRBIJA JE PETA U EVROPI! Naše košarkašice održale čas Nemačkoj i trijumfalno završile Evrobasket

Novosti online

25. 06. 2023. u 15:57

Ženska košarkaška reprezenatacija Srbije je Evropsko prvenstvo 2023 okončala na petom mestu.

СРБИЈА ЈЕ ПЕТА У ЕВРОПИ! Наше кошаркашице одржале час Немачкој и тријумфално завршиле Евробаскет

FOTO: FIBA.Basketball

Na šampionat su izabranice selektorke Marine Maljković došle kao aktuelne vladarke starog kontinenta, ali sa prilično podmlađenom ekipom.

I, morala je ta ekipa da igra i dodatni, "baraž" meč osmine finala, a onda je usledio bolni poraz od čak 40 poena razlike u četvrtfinalnom okršaju s Belgijom. Srpkinje su tako ušle u razigravanje za plasman od 5. do 8. mesta, svesne da ukoliko u subotu savladaju Crnu Goru obezbeđuju plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

I, kako je posle dramatičnog meča s Crnogorkama taj cilj ostvaren, pobeda je označila da je primarni cilj ostvaren, te velikog rezultatskog značaja nije imala današnja borba sa Nemačkom.

Ali, nju su srpske košarkašice okonačale trijumfom - rezultat je glasio 78:62 (25:15, 22:19, 15:9, 16:19), čime su potvrdile da i ova generacija, poput prethodnih, ima rešenost da da sve od sebe, koliko god da je meč bitan ili ne. Nekada je to ulaganje 100% mogućnosti nedovoljno za trijumf, kao protiv moćne Belgije, ali Nemice su bile prilično lak plen rešenih Srpkinja.

Najefikasnije u redovima Srbije bile su Ivon Anderson sa 16 poena (uz šest asistencija i po četiri skoka i osvojen elopte), Mina Đorđević sa 12, te Aleksandra Crvendakić i Dragana Stanković sa po 10. Kod Nemica su se istakle Lujza Gejzelzoder sa 14 poena i Mari Giliš sa 10.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024