LITVANAC PREŽIVEO: Šarunas Jasikevičijus ostaje trener Barselone, pristao na smanjenje plate

Tanjug

01. 06. 2023. u 13:14

Trener košarkaša Barselone Šarunas Jasikevičijus vodiće katalonski klub i naredne sezone, prenosi "Mundo deportivo".

ЛИТВАНАЦ ПРЕЖИВЕО: Шарунас Јасикевичијус остаје тренер Барселоне, пристао на смањење плате

FOTO: EPA

Litvanski trener je navodno poručio čelnicima Barselone da želi da pristane na znatno smanjenje plate kako bi i naredne sezone vodio ovaj tim u ACB ligi i Evroligi. Španski mediji prenose da Jasikevičijus trenutno ima bruto zaradu od 3,5 miliona evra po sezoni.

Jasikevičijus (47) je preuzeo Barselonu 2020. godine, sa katalonskim klubom osvojio je špansko prvenstvo i dva Kupa kralja, ali ne i trofej Lige šampiona.

Mundo deportivo navodi da se Barselona nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, zbog čega je odlučeno da košarkaškoj sekciji bude smanjen budžet za 25 odsto. Katalonski klub će imati između 10 i 15 miliona evra manji budžet u odnosu na ovu sezonu.

Barselona bi navodno u narednoj sezoni imala budžet od oko 30 miliona evra. Španski mediji navode da je košarkaška selekcija Barselone u gubicima od 2006. godine, zbog čega će katalonski klub imati drugačiji tim nego ove sezone, pošto će većina igrača otići, a među njima najverovatnije i prva zvezda tima Nikola Mirotić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024