JOKIĆ JOŠ ČEKA RIVALA U FINALU NBA LIGE: Lud meč u Majamiju, Vajt uz zvuk sirene doneo Bostonu majstoricu (VIDEO)

Novosti online

28. 05. 2023. u 08:21

NEVEROVATNO je šta sve košarka može da priredi. Do nedavno je Boston bio u bezizlaznoj situaciji, a sada je ekipa iz Masačusetsa uspela da izbori majstoricu protiv Majamija i to na svom parketu, pošto je u šestoj utakmici na Floridi pobedila sa 103:104 (29:34, 24:23, 19:22, 31:25).

ЈОКИЋ ЈОШ ЧЕКА РИВАЛА У ФИНАЛУ НБА ЛИГЕ: Луд меч у Мајамију, Вајт уз звук сирене донео Бостону мајсторицу (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Junak Seltiksa bio je Derik Vajt koji je uz zvuk sirene uspeo da postigne koš i to posle ofanzivnog skoka nakon promašaja Markusa Smarta. Podigao se bek gostiju na šut na tri sekunde nije bio precizan, ali na njegovu sreću Vajt je sve dobro pratio i poentirao je za veliko slavlje gostujućeg tima.

Izabranici Džoa Macule nalaze se na korak od ispisivanja istorije NBA lige. Naime, ukoliko bi trijumfovali u sedmom meču, postali bi prva ekipa ikada u koja je u plej-ofu preokrenula 0:3.

Boston je postao četvrta ekipa, posle Niksa 1951, Denvera 1994. i Portlanda 2003. godine koji je uspeo u plej-ofu da nadoknadi minus u seriji posle tri uzastopna poraza i za dva dana pred svojim navijačima imaju šansu za veliki preokret i plasman u finale.

JUNAK Derik Vajt donosi pobedu Bostonu/FOTO: Tanjug/AP

Seltiksi su na poluvremenu imali prednost od četiri razlike - 53:57, a u poslednji kvartal su ušli sa +7 - 72:79. Ipak, Majami je odigrao dobro u četvrtoj četvrtini, ali lud finiš meča ostavio je Hite bez titule na Istoku.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džejson Tejtum koji je postigao 31 poen i imao je 12 skokova. Njega je pratio Džejlen Braun sa 26 poena i 10 uhvaćenih lopti. Na drugoj strani najviše se istakao Džimi Batler sa 24 poena i 11 skokova, dok je Kejleb Martin meč završio sa 21 poenom i 15 skokova.

Nikola Jokić i Denver su sa 4:0 savladali LA Lejkerse i još uvek čekaju ko će im biti rival u velikom finalu. To će saznati u noći između ponedeljka i utorka kada Boston i Majami igraju odlučujući sedmi meč koji počinje u 2.30.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati