TENISKI SKANDAL: Ovako nešto se ne pamti, naročito ne na mastersu - a tek kazna... (VIDEO)

Novosti online

22. 05. 2023. u 15:23

ATP turnir u Rimu je upravo okončan, ali je veliku prašinu u sportskoj javnosti danas podigao skandal koji se desio na mastersu u Madridu.

ТЕНИСКИ СКАНДАЛ: Овако нешто се не памти, нарочито не на мастерсу - а тек казна... (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

To nedavno nadmetanje u Španiji je, inače, proteklo uz nekoliko potpuno neverovatnih dešavanja.

Najpre su mnogi bili zapanjeni kada su videli kakvu i koliku tortu je od organizatora dobio Karlos Alkaraz, a kolicnu Arina Sabalenka. Belorusinja je, podsetimo, takođe proslavila rođendan, ali je zbog značajno drugačijeg tretmana od mladog Španca izazvala priličnu nevericu u "belom sportu", o čemu su vam "Novosti" već pisale.

A na našem portalu mogli ste potom da pročitate i o drugom madridskom skandalu, odnosno tvrdnji da su organizatori tamošnjeg mastersa favorizovali Karlosa Alkaraza u finalu: pred borbu za trofej koju je vodio sa Janom Lenardom Štrufom, 20-godišnjaku su na nesportski način olakšali posao.

Tu, međutim, nije bio kraj neverovatnim dešavanjima, jer je zbog odnosa prema ženskim parovima i sam organizator morao da se izvini.

Ali danas je u žiži interesovanja nešto na šta ljudi koji su odgovorni nisu mogli da utiču, ali se jeste desilo na turniru koji su organizovali.

Naime, Francuz Igo Gaston je na nedavnom madridskom mastersu, dok je trajala razmena udarca sa Bornom Ćorićem, namerno bacio jednu lopticu na teren, kako bi se zbog pojave dve "u igri" - poen prekinuo.

Nije ni sanjao da će to nesportsko ponašanje biti zabeleženo kamerom:

Ovog ponedeljka je Gaston, koji je inače izgubio taj madridski meč od Hrvata, oštro kažnjen: moraće da plati više novca (144.000 američkih dolara) nego što je ove sezone zaradio na turnirima (121 hiljada "zelenih novčanica").

Pomenuti 22-godišnji Francuz je, inače, 108. na ATP listi. Na njoj je Novak Đoković od danas tek treći i kao takav će biti treći nosilac na predstojećem Otvorenom prvenstvu Francuske.

Podsetimo, Rolan Garos se igra od 28. maja do 11. juna. Novak Đoković je do sada dva puta osvajao pehar u Parizu, koji je bio "rezervisan" za Rafaela Nadala, rekordera sa 14 titula, ali Španca ovoga puta neće biti na Otvorenom prvenstvu Francuske zbog povrede. Neće biti ni mnogih drugih asova...

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)