SRBIN JE HODAJUĆA POEZIJA: Nikola Jokić zgromio Lejkerse (VIDEO)

Novosti online

17. 05. 2023. u 05:57

Košarkaši Denvera pobedili su Los Anđeles lejkerse 132:126 u prvom meču finala Zapada.

СРБИН ЈЕ ХОДАЈУЋА ПОЕЗИЈА: Никола Јокић згромио Лејкерсе (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Nikola Jokić je susret okončao sa 34 poena, uz 21 skok i 14 asistencija. Sve to uz 70 odsto šuta iz igre (12/17), bez promašaj sa distance (3/3) i dve blokade.

Denver je krenuo onako kako najbolje zna. Jaka odbrana i mnogo trčanja u kontranapade. Osnova svega bio je Nikola Jokić, jer su se njegovim skokovima pokretali kontranapadi. Čak je i on prenosio loptu u punom trku i delio ih. Lopta mu se prosto lepila za ruke, koristio je svoje gabarite da zauzme poziciju u reketu i nametne kontrolu pod svojim i obručem Lejkersa. Što se tiče postavljenog napada, pokretane su akcije sa Nikolinim uručenjima za šutere.

Lopta je kružila u napadu, nalazili su se dobri šutevi i treba da se istaknu igrači uloge Denvera, koji su nadigrali rivale istog statusa u redovima Lejkersa. 

Entoni Dejvis je imao problema, pošto je morao da sustiže igrače Denvera koji prodiru ka košu, a Jokić jedva čeka iza njegovih leđa na ofanzivnom skoku.

Jokić je u prvoj četvrtini oborio lični rekord karijere sa 12 skokova. Posle osam poena u prvoj deonici dodatno se razigrao u drugoj, pogodio i jednu trojku, završivši sa zapanjujućih 19 poena, 16 skokova i šest asistencija, šutirajući 7/10 iz igre. Prethodni put je 15+ poena, 15+ skokova i 5+ asistencija posle dve četvrtine u plej-ofu ili regularnoj sezoni imao Kevin Garnet 1999. godine.

Najlepši njegov potez je sjajna finta, okret na drugu stranu i zakucavanje u direktnom duelu za Dejvisom.

Ipak, nisu Lejkersi odustajali, a Entoni Dejvis je uhvatio zalet u trećem kvartalu i počeo da pravi velike probleme rivalu. Ipak, održavali su Jokić, Mari i drugovi višak i činilo se da će rutinski privesti meč kraju. Ipak... Tražio je Hem recept tokom čitave utakmice i pronašao dobitnu formulu u odlučujućem kvartalu. Stavio je Hačimuru na Jokića, iskoristio činjenicu da se srpski centar umorio, da je Mari imao četiri faula i preko prvih vedeta u napadu topio prednost.

Uvukli su se "jezeraši" pod kožu domaćinu, uporno pogađali sa linije penala, dok napad Denvera nije funkcionisao dok je Nikola bio van ritma. Probudio se i Ostin Rivs i sa dve trojke uveo susret u dramatičnu završnicu. Niotkuda. Džejms je potom preuzeo odgovornost, rešen da se dočepa senzacionalnog preokreta, ali Jokić i drugovi su pravovremeno reagovali. Eron Gordon je odigrao bitnu ulogu u završnici, uhvatio par bitnih skokova, odlično istrčao jednu kontru i krunisao je efektnim zakucavanjem, a na drugoj strani je umor, čini se, stigao i prve zvezde gostujućeg sastava Dejvisa i Džejmsa. Lebron je promašio i izjednačenje, a onda je kao pravi lider Nikola Jokić stavio tačku. Iznudio je dva faula zaredom, pogodio četiri penala i otklonio sve dileme - Denver je poveo u finalu Zapada.

Jokić je završio sa zapanjujućim ostvarenjem od 34 poena, 21 skoka i 14 asistencija sa šutem 12/17 iz igre (9/14 za dva, 3/3 za tri,7/8 sa penala). Prvi tripl-dabl nekog igrača unutrašnje linije sa 70 odsto šuta iz igre još od Čarlsa Barklija 1993. godine.

Pratili su ga Džamal Mari sa 31 poenom, Kentejvijus Koldvel-Pop sa 21 poenom, Brus Braun je ubacio 16, a Majkl Porter Džunior 15 poena.

Entoni Dejvis je odigrao fantastično sa 40 poena i 10 skokova. Lebron Džejms je upisao 26 poena,12 skokova i devet asistencija. Ostin Rivs je po običaju pogađao bitne šuteve, završivši sa 23 poena i osam asistencija.

Sledeći duel igra se u noći između četvrtka i petka isto u Denveru.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata