KRAJ CRNO-BELE BAJKE! Partizan ispustio pobedu u majstorici, Real ide na F4 Evrolige!

A. I.

10. 05. 2023. u 23:18 >> 23:28

Kako je tekla cela serija, tako je i završena. Real i Partizan odigrali su uzbudljivu utakmicu u majstorici top osam faze. Imao je tokom većeg dela meča srpski predstavnik dvocifrenu prednost, ali se ona istopila u poslednjoj deonici, te je Real slavio 98:94

КРАЈ ЦРНО-БЕЛЕ БАЈКЕ! Партизан испустио победу у мајсторици, Реал иде на Ф4 Евролиге!

FOTO: Printskrin/Euroleague

Početak Partizana kao iz bajke, vodili su crno-beli od prvog sekunda, imali odlično veče sa penala, a još bolje na šutu za tri. Međutim, neobjašnjivo su izabranici Željka Obradovića stali u poslednjih pet minuta. Treba istaći da je Partizan imao prednost od 18 poena u jednom momentu, ali to nije bilo dovoljno.

Crno-beli su mini serijom 4:0 otvorili meč, a potom su akteri pokazali zbog čega se igra majstorica. Nijedan tim nije uspeo da se rezultatski odvoji, te smo u prvih pet minuta imali rezultatsku klackalicu. Gde su Tavareš na jednoj, a na drugoj Jam Madar uspeli da postignu po četiri poena dok je na semaforu stajalo 8:10.

REAL - PARTIZAN 98:94 (22:23, 17:32, 30:21, 29:18)

REAL: Vilijams Gos 10, Kauser 3, Rendolf 2, Fernandez, Abalde, Hanga 7, Hezonja 13, Rodrigez 19, Tavares 12, Ljulj 8, Ndiaje 4, Musa 20,

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 9, Koprivica, Panter 28, Smailagić 4, Papapetru 10, Egzum 16, Naneli 9, Lesor 13, Trifunović, Anđušić, Madar 5

Poenima Matijasa Lesora došao je srpski predstavnik do tri poena viška, što je u prvoj četvrtini bila najveća prednost bilo kog tima. Na kraju, Entoni Rendolf postavio je 22:23.

Naneli i Panter otvorili su drugu deonicu poenima. Kapiten Partizana upisao je prvu trojku za 25:28, a potom vezao još pet poena. Matijas Lesor je zatimsnažnim zakucavanjem pokušao da nokautira rivala, ali Rendolf pravi faul u tom trenutku - 28:34. Napravili su Madriđani seriju 5:0, odgovorio je Naneli trojkom.

Tri minuta pre kraja prvog poluvremena poenima Lesora otišao je Partizan prvi put na dvocifreni suficit - 31:42. Raspucao se do kraja poluvremena i Kevin Panter, pogodio je tri trojke, te sa 16 poena bio najbolji pojedinac u prvih 20 minuta igre.

Znatno bolji bio je "parni valjak", kada su trojke u pitanju u trećoj deonici. Pritegli su odbranu domaći, a to je koristio Kevin Panter, koji je pogodio dve trojke. Potom su se upisali u nastavku Naneli, Ledej i Egzum. Tri minuta pred pauzu na semaforu je bilo 56:72. Usledila je serija domaćina 10:2, te su gosti uspeli da se spuste na 67:75. Nakon 30 minuta igre Real se vratio u život 69:76.

Rodrigez je raspoložen ušao u odlučujućih 10 minuta. Pogodio je za dva, potom i tri, nalet domaćina prekinuo je trojkom Kevin Panter 76:81.

Mario Hezonja i Serhio Rodrigez dali su novu nadu Realu, izjednačenje, prvo od početka meča. Četiri minuta pre kraja, trojkom Serhija Ljulja prvi put su poveli domaći. Otišao je Real na 95:87, a drugu trojku pogodio je Serhio Ljulj. Trojkom Ledeja vratio se Partizan u život 97:94 bilo je na semaforu, a na kraju 98:94.

EuroleagueTV

REAL - PARTIZAN 98:94

40' Trojkom Ledeja vratio se Partizan na tri poena minusa.  Obradović je uspešno tražio čelendž, te je pola minuta pre kraja bilo minus tri. Promašio je Mario Hezonja prvi penal. Ne i drugi.

39' Rodrigez igra kao u najboljim danima. Devetnaestim poenom donosi Realu 97:88. Pre toga polovičan je bio Lesor sa penala. Okrenuli su i penali leđa Partizanu, sada je i Panter pogodio jedno od dva - 97:89

38' Poklonio je Joanis Papapetru loptu rivalu. Lupio je na drugoj strani Ledej rampu Tavaresu. Serhio Ljulj pogodio je novu trojku za 95:87

37' Kevin Panter,trojka! Odgovorio je Mario Hezonja 91:86. Jam Madar bio je polovičan ubrzo potom. Revanširao se Edi Tavares promašivši prvi penal 92:87

36' Trojka Rodrigeza, prvo vođstvo Reala - 86:83.  Nakon toga još jednom poeni Ljulja iz kontre.

EuroleagueTV

35' Lepa akcija Partizana, krunisao ju je Matijas Lesor jako lepim zakucavanjem u otvorenom reketu. Nema u poslednjoj četvrtini odgovor Partizan za Rodrigeza koji je još jednom bio precizan.

34'  Pogodio je trojku i Mario Hezonja, Real na samo dva poena zaostatka. Rodrigez pogađa, Real se vratio iz velikog minusa.

33' Treća trojka Rodrigeza, Real na samo četiri poena minusa 74:78. Usledila je nova trojka Pantera, a nakon toga još jednom Rodrigez

32' Edi Tavares gubi loptu, krade je Alen Smailagiću koji je posle snažno zakucao preko Serhia Ljulja. Potom je Smailagić dobio petu ličnu grešku, za njega je meč završen osam minuta ranije.

31' Poenima poslednju deonicu otvorio je Rodrigez poenima, a potom petu ličnu grešku dobio je Eli Ndiaje.

EuroleagueTV

TREĆA ČETVRTINA 69:76

30' Prvi put u drugom poluvremenu spustio se Real na jednocifreni zaostatak. Pogodio je za tri Serhio Rodrigez 66:75. Polovičan je potom bio Egzum. Nakon finte Ridija Fernandeza nezgodno je pao Dante Egzum preko rivala, obojica su sa bolnim grimasama završili na parketu. Košarkaš reala napustio je parket, umesto njega je penale izveo Musa 69:76

29' Nova trojka za Partizan, pogodio ju je Egzum. Ipak, ponovo nije bilo rešenja za Tavaresa koji je pogodio uz faul.

EuroleagueTV

28' Zek Ledej! Nova trojka Partizana, četvrta u trećoj deonici. Dve su pogodili Panter, Naneli i jednu Ledej 56:72. Mini seriju potom pravi real 4:0, precizni su bili Tavares i Musa .

* Monako je treći polufinalista Evrolige! Nastavio je tradiciju da (dosad) nijedan domaćin nije izgubio majstoricu u Evroligi, pobedio je Makabi sa 97:86 i u polufinalu će igrati protiv Olimpijakosa. Real bi mogao da postane prvi klub u istoriji Evrolige koji bi i pored prednosti domaćeg terena u petoj utakmici ispao. Ali, do kraja ovog meča ima još mnogo da se igra...

EuroleagueTV

27' Vilijams Gos precizan sa penala. Četvrti fauz brzo potom pravi Valter Tavares, a Joanis Papapetru takođe sa linije za slobodna bacanja pogađa za 56:59.

26' Trojkom odgovara i Dante Egzum. Neverovatno košarkaško veče kada je šut sa distance u pitanju za goste.

25' Poentirao je Tavares, potom još jednu trojku upisao Panter, brzo je stigao odgovor Muse, koji je pogodio trojku, a potom napravio faul - 54:64,

24' Snažno zakucavanje Lesora, a Hanga poentira na drugoj strani.

23' Dva koša vezao je Musa 45:59. Pre toga polovičan je sa penala bio Papapetru.

22' Kada je teško, Panter! Nova trojka kapitena crno-belih, njegov 19.

21' Izgubio je Papapetru loptu, snažno nakon tranzicije zakucao je Mario Hezonja 41:55.

Real je od Partizana bio bolji samo u tri statistička parametra - šutu za dva poena (52,6% naspram 36,4%), defanzivnim skokovima (14:13) i blokadama (3:1). Partizan je ostavio bolji utisak kada se radi o trojkama (58,3% naspram 22,2%), ofanzivnim skokovima (5:2), ukupnom brojem skokova (18:!6), asistencijama (8:5), osvojenim loptama (3:1), a i samo su jednom loptu izgubili crno-beli, a njihov rival šest puta.

- Šta je dobro funkcionisalo u našoj igri pa ovoliko vodimo? Paaaa... mnogo toga (smeh). Ali, nema opuštanja. Jakoo je važno da nastavimo u ovakvom ritmu. Fokus, fokus je najbitniji. To će odlučiti utakmicu - rekao je pred odlazak u svlačionicu nakon druge deonice najbolji igrač Partizana, kapiten Kevin Panter, koji je uz 16 postignutih poena imao i tri asistencije, te dva skoka.

- Moramo da budemo bolji, rekao je Musa.

EuroleagueTV

Tekst potpisa

DRUGA ČETVRTINA 39:55

20' Poentirao je Musa, a ponovo Kevin Panter trojkom diže goste na 37:50. U reketu je poentirao Vilijams Gos, a Partizan novom trojkom Panter dolazi do +14. Mladi Ndiaje je u padu napravio faul, te je kapiten crno-belih na pet stotinki do kraja imao dva penala. Pogodio je oba.

19' Neprecizan je Zek Ledej bio sa poludistance. Treći faul napravio je Matijas Lesor.

18' Papapetru pogađa za dva, odgovorio je trojkom Vilijams Gos, a potom nova trojka Džejmsa Nanelija za 35:47

17'  Polovičan je sa penala bio Musa, a lošu defanzivnu tranziciju domaćina kaznio je Papapetru, koji sedmim poenom Partizan podiže na 31:40. Nastavlja Partizan sa dobrom odbranom, a na drugoj strani sa linije za slobodna bacanja Matijas Lesor donosi gostima prvu dvocifrenu prednost 31:42

16' Džejms Naneli pogodio je trojku za 30:37.  Nešto kasnije u napadu pravi Edi Tavareš treći faul. Kretao se košarkaš Reala u bloku, a tehničku dobio je Ćuš Mateo. Ponovo su navijači negodovali zbog sudijskih odluka.

EuroleagueTV

15' Nešto nižu postavu izveo je Obradović, a to koristi Tavareš, Real pravi mini seriju od 5:0 - 30:34

14'  Snažno zakucavanje Kevina Pantera za 25:34, Stiže odgovor na drugoj strani, trojku pogađa Fabijen Kauser, a pritom faul u napadu pravi Entoni Rendolf - 28:34

13' Kevin Panter! Trojka kapitena Partizana, primoran je Hesus Mateo da traži minut odmora.

EuroleagueTV

12' Prva trojka i sedmi poeni na meču Kevina Pantera - 25:28. Serhio Rodrigez faulirao je Nanelija, to je izazvalo buru reakcija domaćih navijača i klupe Reala. Tehnički faul dosuđen je treneru Mateu, a realizovao ga je Panter.

11' Naneli je bio fauliran, pogodio je dva penala, Rodrigez odgovorio trojkom - 25:25

EuroleagueTV

PRVA ČETVRTINA 21:23

PROČITAJTE JOŠ: AKO GA PRIMETE... Fudbaler Atletiko Madrida došao da navija za Partizan protiv Reala! (FOTO)

10' Nakon dva neuspešna napada i dobrih odbrana gostiju, Partizan preko Egzuma uspeva da poentira - 18:21. Dva penala Muse za šesti poen igrača Reala - 20:21.  Precizan sa penala bio je Egzum, Entoni Rendolf pogodio je za dva.

9' Do šestog poena došao je Musa, Bosanac je bio siguran sa penala - 18:19

8' Prve poene sa penala dodao je Matijas Lesor. Francuz je potom blokirao Musu, ali sudije su smatrale da je napravio prekršaj

7'  Joanis Papapetru dolazi do prve trojke za Partizan, odgovorio je Musa, a Dante Egzum ubrzo potom sa penala upisao je poene za 16:17.  .

6' Adam Hanga poentirao je sa penala za 10:10. Neće trojka goste. Pokušao je Ledej, promašio je, Hanga je međutim napravio faul, a potom promašuje i Kevin Panter, fauliran je tom prilikom Ndiaje, koji sa penala donosi Realu 12:10. Precizan je sa penala za goste bio Kevin Panter - 12:12.  Na drugoj strani brze poene postigao je Vilijams Gos.

EuroleagueTV

5' Prve poene večeras postigao je Najdžel Vilijams Gos, a prve poene u seriji nakon promašaja gostiju postigao je Eli Ndiaje - 8:8.  Motivisan je Madar koji postiže svoj četvrti poen za novo vođstvo Partizana.

4' Odlična odbrana, potom i kontra koju poenima rešava Jam Madar. Potom je usledio nesporazum u napadu domaćih, izgubljena lopta.  Promašio je Joanis Papapetru, izborio se za novi napad Matijas Lesor, a na kraju poentira Papapetru -4:8

EuroleagueTV

3' Edi Tavares potom sa penala poentira, a Kevin Panter odlično reaguje na drugoj strani. Ipak, ponovo je Tavares bio siguran - 4:4.

2' Odlična odbrana na drugoj strani Smailagića nad Musom, a košarkaša Partizana potom je Tavares faulirao. Promašio je Ledej za tri, lopta dolazi do Madara. 

Vinisijus Žunior, kao i u prethodna dva duela i večeras je u Vizink centru.

EuroleagueTV

1' Meč u Madridu je počeo. Loptu na početku ima Real. Vilijams Gos je oprobao šut, neprecizan je bio. Odlično Smailagić i Panter igraju pik, fauliran je Papapetru. Poentirao je Smailagić preko Tavaresa.

Startnu postavu Partizana čine Madar, Panter, Smailagić, Papapetru i Ledej.

Za Real meč počinju Vilijams-Gos, Hanga, Musa, Tavares, Ndijae.

PROČITAJTE JOŠ: "NEMA IZGOVORA!" i "JEDNA STVAR JE MNOGO VAŽNA!" Ovo su Željko Obradović i Ćus Mateo rekli košarkašima pred Real - Partizan

UOČI MEČA

20.36 - Objavljeni su sastavi timova. U redovima Reala jedno veliko iznenađenje. Mladi Eli Endiaj nalazi se u domaćoj ekipi.

REAL MADRID: Vilijams-Gos, Kozer, Rendolf, Rudi, Abalde, Hanga, Hezonja, Rodrigez, Tavares, Ljulj, Endiaj, Musa.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej, Koprivica, Panter, Smailagić, Papapetru, Egzum, Naneli, Lesor, Trrifunović, Anđušić, Madar.

20.34 - "Iks faktor" Reala u mečevima odigranim u Beogradu Aleks Tavareš spreman je za večerašnji duel

20.31 - PROČITAJTE JOŠ: ŠTA KAŽE ISTORIJA KOŠARKE? Partizan protiv tradicije, ali se uzda se u Obradovića protiv Reala - sa pravom

19.58 - Navijači su spremni za meč. Peva se na ulicama Madrida.

19:52 - Prvi je na teren istrčao Kevin Panter, igrač koji je u prvom meču u Madridu bio odlučujući faktor u pobedi Partizana.

19:42 - Stigli su igrači Partizana u dvoranu, a imali su vruć doček.

19.38 -  Sve je spremno na Malom kalemegdanu za "grobare". Klub je i večeras organizovao zajedničkog gledanje meča za navijače.

18:52 - Poznati golman Stefan Čupić pružio je podršku Partizanu pred utakmicu godine.

18.45 - Na društvenim mrežama oglasio se i Partizan.

18.40 - Objavom na društvenim mrežama, sa naslovom "idemo na sve", košarkaški klub Real Madrid najavio je meč protiv Partizana.

18.35 - Nekadašnji košarkaš crno-belih Nikola Peković, aktuelni predsednik KSCG u Madridu je sa Partizanom.

Rezultat u seriji je 2:2, a sva dosadašnja četiri duela dobili su gosti.

Prvo je Partizan dva puta slavio u Madridu, a potom je Real uzvratio u Beogradu.

Svi Top 8 megdani dva rivala bili su izuzetno zanimljivi. U prvom je Partizan slavio trojkom Kevina Pantera u poslednjem sekundu, da bi u finišu drugog došlo do tuče i suspenzija.

Real je uzvratio u Beogradu. Najpre kada crno-beli nisu mogli da računaju na suspendovane Matijasa Lesora i Kevina Pantera, a Madriđani na Geršona Jabuselea i Gabrijela Deka.

U četvrtoj utakmici vratili su se Lesor i Dek, ali je susret odigran u teškim okolnostima posle tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i Real je izborio majstoricu.

Madriđani osim Jabuselea večeras ne mogu da računaju ni na Deka, koji se povredio u četvrtak u Beogradu, dok se kod Partizana vraća kapiten Kevin Panter, ali zbog povrede neće igrati Aleksa Avramović.

Protiv Partizana je i tradicija, koja kaže da domaćin u plej-of serijama nikad nije izgubio majstorice (16-0 posle sinoćnje pobede Olimpijakosa protiv Fenerbahčea), ali crno-belima "na ruku" ide podatak da ekipa koja je vodila 2:0 nikad nije eliminisana, te da Željko Obradović nikada nije izgubio peti susret u seriji.

Pobednik će u polufinalu Fajnal-fora igrati protiv Barselone, dok će rival Oimpijakosu biti bolji iz petog megdana Monaka i Makabija.

REČ TRENERA PARTIZANA - Obradović: Neko će na fajnal-for

Peta utakmica, nema šeste, neko će na fajnal-for... Svašta se izdešavalo u ovoj seriji i odlučiće ta peta utakmica. Naravno da idemo sa željom da damo sve od sebe i naravno da smo i kroz ove dve utakmice koje su bile baš neubičajene u Beogradu izvukli pouke. Razgovarali na treninzima kako bismo popravili šta nije valjalo. Pogledajte poslednju utakmicu kako smo izgubili, jedna lopta, skok, odbrana, jedno dobro postavljanje. Sve su to faktori koji utiču na utakmice. Treba biti spreman na sve i reagovati naravno i u toku utakmice. Mislim da su igrači svesni situacije u kojoj se nalazimo i da znaju da možemo da igramo dobro i da neke stvari isključivo zavise od nas, što je takođe veoma dobro, zaključio je Željko Obradović.

REČ TRENERA REALA - Mateo: Jaki mentalno, fizički ne baš

Radujemo se meču protiv Partizana. Želimo da odigramo dobru utakmicu i da pobedom zatvorimo seriju. Na mentalnom planu smo dobro, ali na fizičkom ne tako dobro. Imamo povređene igrače i jednog koji je suspendovan. Međutim, mi imamo čvrst mentalitet da se borimo protiv svih nedaća. To se videlo u Beogradu, nadam se da ćemo sutra imati isti pristup. Desile su se neke stvari koje privlače pažnju, ali sada više nema prošlosti ili budućnosti, već samo sadašnji trenutak. Utakmica koja može da prevagne na jednu ili drugu stranu. Niko ne zna šta će na kraju da se desi. Već smo ispisali istoriju toliko puta, kao što naša himna to i kaže, sada su sve misli na jednoj utakmici. Treba da budemo oprezni, da shvatimo šta su naše vrline i mane. Pokušali smo da na terenu istaknemo vrline i to ćemo da probamo da uradimo i sada, jer nas na kraju čeka velika nagrada, rekao je Ćuš Mateo.

Bonus video: MADRID OVAKVU CRNO-BELU SCENU NE PAMTI: "Grobari" izašli na ulice prestonice Španije, a onda... (VIDEO)

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)