ŠTA ĆE REĆI ĐORĐEVIĆ I DANILOVIĆ? Miško Ražnatović: Partizan iz 1992. godine danas bi bio poslednji u Evroligi

Novosti online

27. 04. 2023. u 11:36

NAVIJAČI Partizana opet sanjaju. Daleko je bila 1992. godina kada su se popeli na krov Evrope. Nešto bliže 1998. i 2010. kada su crno-beli igrali Fajnal-for, ali ovo je nešto posebno. Tu je Željko Obradović, tu je brejk u Madridu, a iza ćoška završnica u Kaunasu.

ШТА ЋЕ РЕЋИ ЂОРЂЕВИЋ И ДАНИЛОВИЋ? Мишко Ражнатовић: Партизан из 1992. године данас би био последњи у Евролиги

FOTO: N. Paraušić

Euforija je zavladala Humskom i Beogradom, a čovek koji se mnogo pita u srpskoj, ali i evropskoj košarci Miško Ražnatović, agent većine igrača, u razgovoru sa Donatasom Urbonasom za "Basket njuz" je sumirao utiske u Evroligi.

Prvo što je učinio bilo je standardno poređenje košarke, nekada i sada...

- Bolje je sada nego tada. Ako se vratimo u prošlost, bilo bi recimo 10 timova u Evroligi. Da tadašnji Partizan igra u današnjoj Evroligi, oni bi bili poslednjeplasirani uz dužno poštovanje za sjajne talente kao što su Saša Đorđević ili Predrag Danilović. Tada je bilo 14-16 utakmica, sada je 40. Sve je drugačije, potpuno drugo takmičenje i sport. Očigledno, ovo je najbolja godina u istoriji srpske klupske košarke jer oba tima imaju izuzetne budžete, doveli su odlične igrače i trenere. Uzbuđenje u gradu je nikada veće - rekao je Ražnatović a prenosi "B92".

Ražnatović objašnjava kakva euforija je zahvatila Beograd i navijače Partizana.

- Ono što se dešava u Partizanu je potpuno ludo. Karte su veoma skupe, ali niko ne pita za cenu. Ljudi ih samo kupuju. Verujem da bi, baš kao što je i njihov predsednik rekao, napunili i fudbalski stadion da mogu da igraju tamo. Nikada nisam očekivao da će igrači kao Kampaco, Ledej, Panter ili Naneli igrati u Srbiji. Ali hvala Bogu pa su ovde i košarka je tema broj jedan u Srbiji. Ne politika – košarka. Mogu samo da zamislim kako će biti kada se kroz nekoliko nedelja Zvezda i Partizan sastanu u finalu regionalne lige.

Otkrio je da će Partizan i Crvena zvezda naredne sezone, u najmanju ruku, imati iste budžete kao i ove sezone.

- Ne mogu da vam dam tačan odgovor, ali informacije koje imam je da hoće. U najgorem scenariju, ostaće slične. Koga će dovesti? Da li će biti srećni da imaju Kampaca ili Vildozu? Ne znam. Ali to nije samo za jednu godinu. Neće se vraćati na prethodne budžete. Biće ozbiljni i sledeće godine. Oboje - zaključio je Ražnatović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (4)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!