"JA ŽIV ZASPAO, A ŽOC..." Pomoćnik Željka Obradovića otkrio Špancima šta je slavni trener uradio usred noći

Novosti online

27. 04. 2023. u 08:30

Pomoćnik Željka Obradovića Hose Marija Iskijerdo govorio je o saradnji sa najtrofejnijim evropskim trenerom za španski ''El Mundo''.

ЈА ЖИВ ЗАСПАО, А ЖОЦ... Помоћник Жељка Обрадовића открио Шпанцима шта је славни тренер урадио усред ноћи

FOTO: M. Vukadinović

Njih dvojica sarađuje još iz perioda kada je Žoc bio u Badaloni, pa je jasno da se vrlo dobro poznaju. 

- Pre neki dan smo igrali u Zadru utakmicu ABA lige. Bilo je maltene tri ujutru, a u autobusu na putu od hale do aerodroma počeo je Obradović da gleda uživo NBA utakmicu. Bio sam iscrpljen, razmišljao sam kako da dođem kući i odspavam, a on... - otkriva Iskijerdo, pa nastavlja:

- Rekao sam mu: „Mnogo si srećniji i opušteniji“. Partizan je njegov klub, njegov grad. U Beogradu je okružen porodicom, prijateljima, ispija kafe, ide u poznate restorane... - kaže Iskijerdo.

I pored toliko trofeja u vitrinama, Žoc je i dalje potpuno fokusiran i ''gladan'' titula. 

- Kao osoba, uvek je isti. Lud je za košarkom, strastven i posvećen. Iznenađen sam energijom i strašću sa kojom nastavlja da živi za košarku. Prirodnom talentu koji je već posedovao za ovaj poziv, sada dodaje iskustvo stečeno u raznim sredinama. Zato predviđa šta će se dogoditi. Priča mi o utakmici koju smo igrali u Leonu, sa Huventudom 1993, napadali dva na jedan na niskom postu. To nije normalno.

Ističe da su veliki prijatelji i van posla, te da Obradović kad nema obaveza oko košarke tokom leta, dolazi kod njega u Kataloniju.

- Svakog leta dolazi u kuću u El Masnou (Katalonija). Proveli smo mnogo sati tamo zajedno, uživali u hrani, piću, smejali se, pričali o košarci. Naš odnos je zasnovan na poštovanju i poverenju. Zna Željko da ću dati sve za njega i veoma sam zahvalan na tome kako se brine o meni, koliko me voli. Sam sam u Beogradu i on brine o meni. Ne mogu ništa više da tražim - otkriva Iskijerdo.

Takođe ističe da ko god zasluži da igra u Partizanu, Željko će mu pružiti određene minute.

- Uvek me opominje da nema mladih ili starih igrača, već dobrih i loših. Priča mi o vremenu dok je bio aktivan košarkaš, o bivšoj Jugoslaviji, o Draženu Petroviću, Predragu Daniloviću, Toniju Kukoču, Dinu Rađi... Momcima koji su kao tinejdžeri bili uveliko dobri. Zahtevan je, traži dosta od mladih ljudi i ponekad se oni zbog toga žale, ali je jasan: imaćeš problem onog dana kad meni ne budeš potreban. To znači da je s tobom završio. Hvala mu na tome - dodao je Hose Marija Iskijerdo.

Druga utakmica top 8 faze Real Madrid - Partizan igra se večeras, ovog četvrtka od 20.45, a i nju, kao i prethodne nastupe crno-belih, možete uživo da pratite uz portal "Novosti".

BONUS VIDEO: Prva grupa navijača crno-belih koja je ušla na utakmicu Real - Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)