BORAC NEĆE IZ ABA LIGE! Posle košarkaške drame u komšiluku, Čačani "nokautirali" Slovence - još korak do opstanka

Novosti online

25. 04. 2023. u 19:42

KOŠARKAŠI Borca iz Čačka zakoračili su ka opstanku u ABA ligi. Oni su u prvoj utakmici baraža za ostanak u regionalnom takmičenju savladali slovenački Helios sa 96:78 i još jedna pobeda im treba da i naredne sezone igraju u ABA eliti.

БОРАЦ НЕЋЕ ИЗ АБА ЛИГЕ! После кошаркашке драме у комшилуку, Чачани нокаутирали Словенце - још корак до опстанка

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Podsetimo, u meču poslednjeg kola, dotad poslednjeplasirani Borac je napravio senzaciju: u gostima je pobedio trećeplasiranu podgoričku Budućnost sa 85:87 i, posle dramatične završnice, uspeo da izbori baraž. Čačanski podvig je ozvaničio da se u drugu ABA ligu seli MZT iz Skoplja koji je, po mnogima vrlo, vrlo čudno, uz obilatu "pomoć" Cibone, savladao Zagrepčane i tako na dan bio na mestu koje mu je u potom "preoteo" Borac.

Ali, to je bila samo polovina posla. Prebrođeno je tada ono što su "zakuvali" Hrvati protiv Makedonaca, pobeđen crnogorski košarkaški gigant, ali trebalo je i u baražu biti "pravi".

Prvi takav nastup - bio je baš kakav treba.

Kao u transu zaigrali su Čačani u uvodnim segmentima baraž utakmice s Heliosom: već na poluvremenu imali su +15, što i ne čudi imajući u vidu da su čak četvorica njihovih igrača dostigli dvocifreni košgeterski učinak (Amerikanac Boldvin je ubacio 13 poena, a po 10 Gagić, Hejl i Lešić).


Pritom, Helios uopšte nije loše šutirao - štaviše, imao je bolji procenta šuta iz igre (51,9% naspram 51,4%), a daleko bolji za dva poena (64,3% naspram 55%), ali gotovo savršena organizacija igre Borca dovela je do toga da domaćini do velikog predaha izgube samo triput loptu, a da nateraju suparnika na devet kikseva, što je uz 2:0 u blokadama za čačansku ekipu bila i prevaga u prvoj polovini susreta.

Po povratku ekipa iz svlačionice Helios je, uz dotad raspoložene Buljevića i Mahkovića, pokušavao da se održi "u životu", bio za nijansu bolji, ali... više nisu odlučivale nijanse, već je bilo potrebno daleko više pružiti da bi se nadoknađeno ispustilo. Za tako nešto, slovenačka ekipa nije imala snage u završnici ovog megdana, iako ga je učinila interesantnim, pre svega zahvaljujući činjenici da je "neprimetni" Ostin Luk posle nijednog poena u prvom poluvremenu - drugo "otvorio" sa četiri trojke.

Nakon što je gubila sa -17 početkom treće deonice, gostujuća ekipa je uspela da, "potpomognuta" naprasnim greškama domaćih, priđe na samo pet poena zaostatka, no trojka Čarapića i kontra Hejla vratili su mir Čačanima pred poslednju deonicu.

U njoj je Borac primirio Luka i njegove klupske kolege, bio nagrađen za veliku borbenost i nekim promašenim zicerima suparnika, pa uz 11 poena Hantera Hejla u toj četvrtini ostvario važnu pobedu, prvu od dve neophodne za opstanak u ABA ligi.

Hejl i Diante Boldvin sa po 25 poena bili su najbolji igrači Borca, za kog su Gagić sa 16 poena, devet skokova i dve krađe, te Lešić sa 10 poena i 14 skokova od kojih čak sedam u napadu, imali ogroman doprinos. Kod poražene ekipe, Luk je postigao 14, Bačvić 13, Mahković 12, a po 11 poena Mirtić i Buljević.

U drugoj utakmici, u petak od 20 časova, Helios će biti domaćin, a eventualna majstorica igrala bi se u utorak, drugog dana maja, od 18 sati u Čačku.

BONUS VIDEO: VATROMET, BAKLjE KAO NIKAD PRE... Kad "Meraklije" i Niš slave 100. rođendan Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!