JUVENTUSU VRAĆENO 15 BODOVA, ALI I DALJE POSTOJI MOGUĆNOST DA GA SUD OPET KAZNI: "Dama" još nije pomilovana

Z. Ćorović

21. 04. 2023. u 14:25

U JEDNOM danu dve fenomenalne stvari su se desile Juventusu. Prvo je u sredu po podne uvažena njegova žalba, pravni organi Olimpijskog komiteta Italije su "staroj dami" vratili 15 oduzetih bodova, pa je sada na trećem mestu koje vodi u Ligu šampiona. Iako će biti još pravnih peripetija oko ovog slučaja, sigurno su ove lepe vesti pogurale ekipu našeg Vlahovića i Kostića da u Lisabonu zbiju redove i protiv Sportinga ostvare remi koji ih je odveo u polufinale Lige Evrope.

ЈУВЕНТУСУ ВРАЋЕНО 15 БОДОВА, АЛИ И ДАЉЕ ПОСТОЈИ МОГУЋНОСТ ДА ГА СУД ОПЕТ КАЗНИ: Дама још није помилована

Foto: AP

Divan dan - potvrdio je Masimo Alegri, trener italijaskog velikana. - Dobro smo odigrali u revanšu protiv Sportinga, posebno u drugom poluvremenu, ali moramo da budemo bolji u završnici. Momci su se dobro ponašali, imali smo i malo sreće. Znali smo koliko je teško, idemo kući sa pobedom, a sada imamo i 15 bodova koji su nam vraćeni. Sada ćemo misliti i o Seriji A jer smo u poslednje četiri utakmice izgubili tri. Moramo da obezbedimo mesto među najbolja četiri tima.

Ipak, u Juventusu dobro znaju da ne smeju još da se raduju, jer tek sledi rasplet. Predmet se vraća organima FS Italije i Federalnog suda gde će opet biti razmatran. Po pisanju "Gazete", novo suđenje trebalo bi da se održi 22. i 23 maja. Cilj je da se do kraja sezone, 4. juna, donese konačna presuda za finansijske malverzacije koje je Juventus zatajkivao kako bi prikazao veću kapitalnu dobit i stvorio finansijski prostor za transfere i ugovore igrača.

Sve je još otvoreno, čak i to da se kazna opet vrati, mogla bi i da se ublaži, kao i da se proces razvuče, jer će Juve koristiti sve pravne mogućnosti da što bolje prođe, a ne bi mu smetalo ni da se kazna prebaci u sledeću sezonu. Tako bi 15 bodova ostalo na kontu, a s njima su "bjankoneri" na jakom trećom mestu i velikim šansama da sledeće sezone igraju u elitnom takmičenju. To bi voleli i navijači u Srbiji, da zvezde "orlova" Dušana Vlahovića i Filipa Kostića gledaju u okršajima sa najboljima, gde im je i mesto.

OČEKIVALI SEVILjU U POLUFINALU

JUVENTUSU je pre pomilovanja jedina šansa da dođe do Lige šampiona bila mogućnost da osvoji Ligu Evrope. Uspela je "dama" da se probije do polufinala, gde je čeka Sevilja, koja je eliminisala Mančester junajted.

- Očekivao sam da će to biti Sevilja, jer su čvrsta ekipa i već su osvojili mnogo trofeja u Ligi Evrope - istakao je Alegri.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave