DA NE BEŠE PETRUŠEVA... Kako je loša Zvezda preživela meč sa borbenim Splićanima

V. Preradović

17. 04. 2023. u 23:09

BILO je više utakmica ove sezone u kojima se igra crveno-belih spustila ispod svakog standarda. Dve takve, sa Zadrom i Cibonom, koštale su ih prvog mesta. Na tom tragu bio je i meč sa Splitom u hali „Aleksandar Nikolić“, ali je Zvezda u poslednjoj četvrtina koliko-toliko došla sebi i ostvarila 21. pobedu u ABA ligi - 83:74.

ДА НЕ БЕШЕ ПЕТРУШЕВА... Како је лоша Звезда преживела меч са борбеним Сплићанима

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Kao da su još u žalosti zbog propuštene prilike za plasman u top 8 Evrolige, većina je imala pristup ovoj utakmici kao da se radi o kaznenom treningu. Visok stepen profesionalizma pokazali su samo Petrušev, koji je postigao gotovo polovinu poena svog tima (18 od 39), i nikad upitni Kampaco, iako nije bio na svom uobičajenom nivou. Zato je ispod svakog nivoa bila igra Vildoze, koji kao da je glavom na nekom drugom mestu (možda i u drugom klubu), dok je Nedović ko zna koji put u sezoni u procesu traženja forme nakon pauze.

U tim se posle dužeg odsustva vratio kapiten Lazić, ušao je u igru početkom drugog poluvremena kako bi pokušao da zaustavi raspoloženog Šortera. Američki veteran koji je obišao zemaljsku kuglu menjajući klubove, prodavao je basketaške fore Zvezdinoj letargičnoj odbrani. U završnici treće četvrtine publika je pokušala da trgne igrače iz tog melanholičnog stanja. Apel sa tribina čuo je Nedović i sa pet vezanih poena uneo malo živosti u igru svog tima. Međutim, centar Splita Nelson razbijao je unutrašnju liniju Zvezde i pokazivao da kvalitetna pojačanja nisu obavezno uslovljena količinom izdvojenog novca.

Ipak, disbalans u budžetima napravio je odlučujuću razliku u poslednjoj deonici. Posustali su već izmoreni nosioci igre dalmatinske ekipe, delimično i zbog agresivnije odbrane crveno-belih sa Markovićem kao centralnom figurom. Egzekuciju su obavili konstantno odlični Petrušev i probuđeni Nedović trojkom za nedostižnih plus 14.

Zvezdi su ostale dve odložene utakmice, prva u četvrtak protiv Mornara u Baru, druga 24. aprila na gostovanju Cedevita Olimpiji.

C. ZVEZDA - SPLIT 83:74 (23:21, 16:15, 24:25, 20:13)

DVORANA „Aleksandar Nikolić“. Gledalaca: 6.328. Sudije: Nedović, Arsenijević, Peić.

C. ZVEZDA: Vildoza 3, Lazarević 4, Kampaco 9 (4 as), Mitrović, Lazić 3, Martin 6, Dobrić 5, Ivanović 2, Ilić 7 (6 sk), Nedović 15, Marković 4, Petrušev 25 (5/9 za dva, 3/3 za tri, 6 sk).

SPLIT: Saliven 18, Gizdavčić, Kalajžić 10, Tišma 8, Runjić 4, Vuko, Šorter 21 (6 as), Jukić, Perkušić, Nelson 13 (7 sk).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)