PRAVI (ANTI)HEROJ: Matijas Lesor po sjajnoj igri, ali i ružnom ponašanju obeležio derbi u ABA ligi

G. KELIĆ

15. 03. 2023. u 11:44

U DANIMA nakon ratničke borbe za lidersku poziciju na tabeli regionalne ABA lige, koja je posle nikad ranije viđenog preokreta pripala košarkašima Partizana (92:81), i sa jedne i sa druge strane tarabe, priča se samo o Matijasu Lesoru. Centar crno-belih je i po sportskim i nesportskim parametrima obeležio prethodni "večiti derbi", koji će ga definitivno svrstati u jedne od najupečatljivijih likova višedecenijskog rivalstva dva kluba i stavi u red sa Novicom Veličkovićem i Milanom Gurovićem, kao igračima koji su izazivali najveće reakcije u oba tabora.

ПРАВИ (АНТИ)ХЕРОЈ: Матијас Лесор по сјајној игри, али и ружном понашању обележио дерби у АБА лиги

FOTO: M. Vukadinović

Sa 27 postignutih poena, uz osam skokova i dve asistencije za 31 minut u igri i ukupnom valorizacijom 38, snažni momak sa Martinika je zavredeo nagradu za MVP utakmice, ali i celokupnog 21. kola Jadranske lige. I apsolutnog heroja u taboru pobedničke ekipe čiji navijači su ga na rukama iznosili iz "kopa" u kojem je ponovo sa megafonom bio glavni akter slavlja.

Međutim, zbog neprimerenog ponašanja i fizičkog nasrtaja na igrača gostiju Filipa Petruševa, u dva navrata tokom i posle utakmice, pokazao je osobine neprimerene jednom sportisti koji bi trebalo da služi za primer. Osuda za takvo ponašanje je stigla i sa obe strane Topčiderskog brda.

- Apsolutno je nepotrebno ono što je uradio na kraju i kao trener moram da se izvinim Petruševu. Ako je i bila neka provokacija, to nije razlog da se onako reaguje - kazao je trener "parnog valjka" Željko Obradović na konferenciji za medije.

Poznat je Lesor kao čovek kratkog fitilja koji i na najmanju "varnicu" reaguje impulsivno. Tako je bilo i na kraju ovogodišnjeg polufinala Kupa, kada je ušao u sukob sa Vildozom, nakon što je dobio peti faul, sličnih ispada bilo je i tokom prošlogodišnje finalne serije ABA lige (koja je bila šizofrena po svemu). Može se otići i još dalje, iz vremena kada je nosio dres Monaka i kada se verbalno sukobio sa nepoznatom osobom nakon duela protiv Budućnosti u Podgorici u okviru Evrokupa.

Za tu njegovu nepohvalnu karakteristiku znaju dobro u Crvenoj zvezdi, jer je pre Petruševa, provokacije koristio i Luka Mitrović još u lanjskom finalu KRK (šaputao mu na uvo). Kao što znaju i za njegove muke sa linije za slobodna bacanja kojih je Lesor pre dva dana izveo čak 21!

Ipak, koliko god taj vid borbe bio "prljav", sasvim je legitiman, za razliku od fizičkog obračuna za koji se opredelio najbolji igrač Obradovićevog tima. Bacio je time "ljagu" na fenomenalnu partiju, izazvao novi nivo besa kod navijača Crvene zvezde, koji će ga, bez sumnje, dočekati uvredama u svom domu, ali i pride stepen ionako već neracionalne obožavanosti kod crno-belog plebsa doveo do još veće uzvišenosti.

Matijas Lesor je duša i telo ovog tima Partizana, čija zarazna energija može da, kao u ponedeljak uveče, služi kao pokretač preokreta, ali i da bude "rušilački" faktor. Izaziva podjednaku ljubav i mržnju, saosećanje i osudu, ushićenje i razočaranje.... kao pravi (anti)heroj svake priče.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)