MARTOVSKO LUDILO: Paklen evroligaški mesec za košarkaše Partizana

V. P.

24. 02. 2023. u 14:25

DUBOK uzdah više od 19.000 navijača Partizana u "Areni" nije isključivo povezan sa porazom od Fenerbahčea, kojim je prekinut niz od četiri evroligaške pobede. U svesti im je delimično bio i paklen martovski raspored u elitnom klupskom takmičenju, zbog čega je utakmica sa turskim timom imala dodatnu težinu.

МАРТОВСКО ЛУДИЛО: Паклен евролигашки месец за кошаркаше Партизана

FOTO: M. Vukadinović

- Zna se kakav nam je raspored, nema nijedne lake utakmice - svestan je i trener Željko Obradović šta čeka crno-bele u narednom periodu. - Fenerbahče je tim pravljen za fajnal-for, tu nema nikakve dileme. Imamo još devet utakmica, narednu igramo sa Albom u Beogradu, pa ćemo posle da razmišljamo o turneji po Italiji i mečevima koji slede... Gostovanje Efesu, pa tri utakmice kod kuće sa Panatinaikosom, Barselonom i Realom. Sve lakše od lakšeg. Nadamo se da ćemo imati veliku podršku publike, kao i uvek.

Za ostanak u zoni plej-of nade apsolutno je neophodno savladati Albu na početku "martovskog ludila", dobro poznatog termina iz uzbudljive završnice američke koledž košarke. Tim iz Berlina već je izgubio svaku nadu za plasman u plej-of, što ne znači da je ostao bez motiva da brani ponos svim sredstvima do kraja ligaškog dela sezone.

- Ponavljamo istu priču, moramo da idemo polako, od utakmice do utakmice. Ovaj poraz boli, ali moramo da gledamo naredni meč, da ga dobijemo i da odradimo posao - ne želi Dante Egzum da baca pogled dalje od duela sa Albom.

Ključnu ulogu u ostvarenju plej-of ambicija mogla bi da ima italijanska turneja, na kojoj crno-beli najpre gostuju bolonjskom Virtusu 7. marta, dva dana kasnije milanskoj Olimpiji. Tim Serđa Skariola je u sličnoj situaciji, grčevito pokušava da se domogne plej-ofa u svojoj povratničkoj evroligaškoj sezoni, dok je taj cilj samo u domenu teorije za ekipu trenera Etorea Mesine. Međutim, Armanijeva košarkaška imperija raspolaže sa dovoljno kvaliteta da svakom pretendentu na visok plasman može da pomrsi račune.

Dvostrukom uzastopnom šampionu Efesu, kome je Partizan gost 16. marta, gori pod nogama i sigurno će biti u stanju opšte mobilizacije. Najbolje (čitaj najteže) ostavljeno je za kraj marta, kada crno-belima dolazi vodeći evroligaški trio - Olimpijakos, Barselona i Real. Navijači se potajno nadaju bar jednoj pobedi protiv ovih velikana, što bi u konačnom obračunu moglo da pretegne na jednu ili drugu stranu plej-of granice.

RASPORED

Partizan - Alba (2. mart )

Virtus - Partizan (7. mart)

Milano - Partizan (9. mart)

Efes - Partizan (16. mart)

Partizan - Olimpijakos (24. mart)

Partizan - Barselona (28. mart)

Partizan - Real Madrid (31. mart)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)