"KAD JE BIO KUP? JA SAM TO ZABORAVIO!" Duško Ivanović u svom stilu pred nova iskušenja KK Crvena zvezda

Novosti online

23. 02. 2023. u 21:42

CRVENA zvezda utakmicom protiv Albe u 25. kolu Evrolige nastavlja takičenje u elitnom takmičenju. O duelu sa timom iz Berlina govorio je trener crveno-belih Duško Ivanović.

КАД ЈЕ БИО КУП? ЈА САМ ТО ЗАБОРАВИО! Душко Ивановић у свом стилу пред нова искушења КК Црвена звезда

FOTO: M. Vukadinović

Šampiona Srbije i ABA lige osvojio prvi trofej u sezoni, pobedivši u Kupu Radivoja Koraća. Ipak, crnogorski stručnjak je već zaboravio to.

- Ja sam zaboravio? Kad je beše bio Kup. Davno je to bilo, imali smo vremena za sve. Nećemo o Kupu, već o Albi - rekao je Ivanović.

Zvezda je u prvom meču ovih timova u Nemačkoj trijumfovala sa 88:84 posle produžetka i tako je prekinula loš niz protiv ovog kluba.

- Iz te utakmice bitna je samo pobeda, koja je bila vrlo važna, sve ostalo će biti potpuno drugačije. Kao i pred svaku utakmicu, mislimo i verujemo da možemo da dobijemo. Sutrašnja je veoma bitna u toj borbi za mesto među prvih osam. Biće veoma teško, Alba igra veoma atipično, možda najefikasniju košarku u Evroligi u prvih 10 sekundi, u tranziciji i kontranapadu. Moramo da budemo zaista veoma fokusirani i da postignemo da igramo pet na pet protiv njih, statično.

Alba u Beograd dolazi kao poslednja na tabeli u Evroligi sa učinkom 6-18, ali to neće zavarati Ivanovića.

- Iako su poslednji na tabeli, nisu uopšte loša ekipa. Izgubili su dosta dobijenih utakmica, a njihov način igre te primorava da odigraš 40 minuta skoncentrisano.

U timu koji sa klupe predvodi Izrael Gonzalez najviše zavisi od Luka Sikme, no tu je još kvalitetnih košarkaša.

- Izuzetno dobar igrač. Četvorka koja igra kao plejmejker, ne samo u napadu, već diriguje i u odbrani svima. Tu su i drugi igrači kao Tamir Blat, Džejlen Smit, Luj Olinde, Johanes Timan... Kada Sikma igra, sve se vrti oko njega, a kada ne igra, drugi igrači preuzimaju odgovornost i igraju zaista dobro i bez njega - zaključio je Ivanović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!