SJAJNA UVERTIRA PRED VEČITI DERBI: Real Madrid i Barselona priredili spektakl u Evroligi

Novosti online

26. 01. 2023. u 21:22

ODLIČAN meč u "Vizink centru" u 21. kolu Evrolige odigrali su Real Madrid i Barselona. "Kraljevići" su se radovali na kraju, pošto su pobedili posle produžetka sa 91:86 (16:20, 16:19, 18:20, 23:14, 18:13).

СЈАЈНА УВЕРТИРА ПРЕД ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Реал Мадрид и Барселона приредили спектакл у Евролиги

Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Bila je ovo sjajna uvertira za ljubitelje košarke u našoj zemlji pred večiti derbi koji će sutra odigrati Crvena zvezda i Partizan.

Što se meča u glavnom gradu Španije tiče, Barselona je bila u vođstvo tokom čitave utakmice, a onda je u finišu meča "eksplodirao" Serhiju Ljulj i vratio Real u igru.

Madriđani su imali napad za pobedu, ali je upravo iskusni plejmejker napravio grešku u koracima i ostavio rivalu nešto više od dve sekunde za realziaciju. Ni Katalonci nisu bili uspešni, pa se ušlo u produžetke.

Bolje se u dodatnih pet minuta snašao Real, bio je pametniji u napadu i stigao je do novog trijumfa u elitnom takmičenju, a u junaka trijumfa izrastao je Džanas Musa koji je vezao pet poena. Delovalo je da će "kraljevići" pobediti bez stresa u završnici, ali domaći su u finišu izgubili dve lopte i omogućili protivniku da se nada senzaciji. No, izabranici Ćusa Matea su odbili nalet.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Gabrijel Dek sa 23 poena, pratio ga Serhio Ljulj sa 19. Na drugoj strani najbolji je bio Nikola Mirotić sa 17, dok su Jan Veseli i Tomaš Satoranski brojali do 12. Srpski reprezentativac Nikola Kalinić je završio meč sa osam poena.

Real sada ima učinak 14-7, a Barselona 13-8.

 

BONUS VIDEO: "Klasići'' NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!