ŠTRAJK IGRAČA ZBOG DUGOVANJA: Finansijski gordijev čvor u KK Sloga

G. Ć.

19. 01. 2023. u 20:12

ZBOG neisplaćenih zarada košarkaši kraljevačke Sloge stupili su u štrajk.

ШТРАЈК ИГРАЧА ЗБОГ ДУГОВАЊА: Финансијски гордијев чвор у КК Слога

Foto: G.Šljivić

Oosle propuštenih treninga nisu otputovali ni na prvenstvenu utakmicu 18. kola KLS u Pančevu protiv Tamiša.

- Isplaćena nam je samo polovina jedne od ukupno dve i po plate koliko nam se duguje. Pošto nisu ispoštovani prethodni dogovori sa rukovodstvom, odlučili smo da više ne tolerišemo lažna obećanja - kaže jedan od prvotimaca kraljevačkih "belih".

U upravi kluba, s druge strane, potvrđuju da postoji kašnjenje u isplati zarada, ali i da nije prekršena odredba u ugovorima sa igračima, prema kojoj je klub obavezan da im platu isplati najkasnije 45 dana od datuma dospeća.

- Igračima se duguju po dve plate i činimo sve što je u našoj moći da namirimo sva dugovanja, a realno je da to bude početkom marta, kada dobijemo sredstva od Grada, koji je naš jedini finansijer. Mislim da su igrači reagovali ishitreno i preduzeli korake koji nisu u skladu sa ugovorima. Klubu sa bogatom istorijom i tradicijom naneta je velika šteta, a kako će se sve rešiti ni sam nisam siguran - kaže Vladan Đoković, predsednik Sloge.

Neodigrana utakmica u Pančevu registrovana je službenim rezultatom 20:0 za domaćina, Kraljevčanima sasvim izvesno sledi niz sankcija, od oduzimanja bodova do finansijskih kazni. U međuvremenu je i šef stručnog štaba Marko Dimitrijević, jedan od najzaslužnijih za dobre rezultate u minulom periodu, podneo ostavku, a neizvesno je da li će ekipa otputovati na predstojeći balon ABA 2 lige u Banjaluku.

Jednačinu sa više nepoznatih upotpunjuje i nepoznanica na koji će način klub izgurati aktuelnu sezonu, koju igra na "dva fronta". 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)