VALENSIJA NAPRAVILA IZNENAĐENJE: Španski tim znatno oslabljen srušio prvaka Evrope

Novosti online

11. 01. 2023. u 22:50

KOŠARKAŠI Valensije napravili su iznenađenje pošto su u 18. kolu Evrolige kao domaćini pobedili Efes sa 81:71 (16:13, 15:17, 21:26, 29:15).

ВАЛЕНСИЈА НАПРАВИЛА ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Шпански тим знатно ослабљен срушио првака Европе

Foto: EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Ne bi ovaj trijumf tima Aleksa Mumbrua predstavljao senzaciju da nije drastično oslabljen. Meč sa dvostrukim uzastopnim prvakom Evrope su propustili Kris Džons, Džered Harper, Viktor Klaver, Sem Van Rosom i Martin Hermanosn - pet jako bitnih igrača.

Što se same utakmice tiče, sve je išlo ka tome da će ekipa Ergina Atama upisati pobedu, jer je nakon 30 minuta košarke imala prednost od 52:56. Ipak, domaćin je poslednji kvartal odigrao sjajno i rešio ga je u svoju korist sa 29:15.

Najefikasniji u sastavu Valensije bio je Đozep Puerto sa 15 poena, pratio ga je Džejms Veb sa 13. Na drugoj strani Šejn Larkin i Tibor Plajs su brojali do 14. Srpski košarkaš Vasilije Micić je meč završio sa 11 poena, šest skokova i osam asistencija.

Španski tim sada ima učinak 8-10, a Efes 9-9. "Slepi miševi" u narednom kolu gostuju Asvelu, dok će Efes na noge Barseloni.

 

BONUS VIDEO: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna