EVROLIGA VIŠE NIKADA NEĆE BITI ISTA: Zvezda i Partizan sigurni, vraćaju se Rusi, igraće se i u Dubaiju...

Novosti online

23. 12. 2022. u 10:24

Poslednjih godinu dana sve češće se spekuliše da bi Evroliga mogla da promeni format takmičenja, a takvo nešto indirektno je sada najavio i izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman.

ЕВРОЛИГА ВИШЕ НИКАДА НЕЋЕ БИТИ ИСТА: Звезда и Партизан сигурни, враћају се Руси, играће се и у Дубаију...

Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

- Mislim da je neizbežno da povećamo broj timova. Ali u kalendaru nema više praznih mesta. Danas imamo izvanredan format, ali da bismo se proširili, morali bismo da uvedemo konferencije. U tom scenariju, timovi bi protiv rivala iz iste konferencije igrali dve utakmice, kod kuće i u gostima, a jednu protiv rivala iz druge konferencije. Mislim da idemo u tom pravcu - rekao je Glikman u podkastu Krosover.

Ugledni "Sportando" je stoga izneo saznanja da postoje ideje da se Evroliga proširi na 24 tima i da se po ugledu na NBA naprave dve konferencije od po 12 timova. U tom sistemu bi Srbija imala dva predstavnika, vratili bi se ruski timovi i pobednik Evrokupa bi dobijao jedno mesto. Takođe, broj odigranih utakmica ostao bi isti za svaki tim - 34. 

U tom slučaju Španija bi dobila još mesta, kao i Velika Britanija koju odavno guraju u Evroligu, a Dubai bi bio deo Istočne konfernecije u kojoj bi igrali i srpski klubovi. Ovako bi to izgledalo:

Zapad: Barselona, Real Madrid, Baskonija, Asvel, Bajern, Olimpija, Alba, Pariz, London Lajons, Virtus, Monako, Huventud

Istok: Crvena zvezda, Partizan, Fenerbahče, Olimpijakos, Efes, Makabi, Panatinaikos, Dubai, Žalgiris, CSKA, Zenit, Turk Telekom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu