LJUDI, ŠTA JE OVO BILO?! Nikola Jokić ispisao istoriju NBA lige, magična utakmica neverovatnog Srbina

Novosti online

19. 12. 2022. u 07:39 >> 07:43

SRPSKI centar Nikola Jokić novim tripl-dablom nastavio je da predvodi Denver, a ujedno da ispisuje istoriju NBA lige. U pobedi nad Šarlotom 119:115 Džoker je imao neverovatnih 27 skokova, a ujedno je petim tripl-dabl učinkom stao rame uz rame sa Viltom Čejmberlenom.

ЉУДИ, ШТА ЈЕ ОВО БИЛО?! Никола Јокић исписао историју НБА лиге, магична утакмица невероватног Србина

Tanjug/AP

Nikola Jokić imao je učinak o kome će se dugo pričati. Pored 40 poena, 10 asistencija imao je i 27 skokova, uz tripl-dabl kakav nije viđen od davne 1968 godine. Postao je Somborac prvi košarkaš od Vilta Čejmberlena koji je u jednoj utakmici imao minimum 35 poena, 25 skokova i deset asistencija na jednoj utakmici!

Čejmberlen je uspeo da postigne sedam tripl-dablova u sezoni, a Jokić se trenutno sa postignutih pet izjednačio sa drugoplasiranim Elginom Bejlorom.

Tanjug/AP

Gostujući tim je odlično ušao u meč i čak poveo u prvoj četvrtini, ali je Jokić nesvakidašnjom efikasnošću doprineo da domaćini sredinom meča dođu i do dvocifrene prednosti.

Gosti ipak u finišu meča uspevaju da smanje razliku na samo dva koša i uvedu meč u neizvesnu završnicu, ali je srpski centar opet preuzeo inicijativu i nije dozvolio iznenađenje.

Odličnu podršku je imao i od ostatka tima na čelu sa Kaldvelom Poupom koji je ubacio 20 poena, jedan manje ubacio je Gordon uz 10 skokova, dok je Braun ubacio 16 poena.

Poraženi tim u efikasnosti je predvodio Lamelo Bol sa 31 poenom, Oubre je ubacio 16, Hejvord 15, a Mekdenijels je dodao 14 poena.

Tanjug/AP

Ovom četvrtom pobedom u poslednjih pet mečeva Denver je došao do treće pozicije na tabeli Zapada sa 18 pobeda i 11 poraza.

Rezultati NBA utakmica:

Indijana - Njujork niks 106:109

Toronto - Golden Stejt 110:126
Detroit - Bruklin 121:124
Minesota - Čikago 150:126
Denver - Šarlot 119:115

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda