AMERIKANCI NE MOGU ČUDOM DA SE NA ČUDE: Nikola Jokić dobio novi MVP trofej, a onda ovo uradio s njim

Novosti online

15. 12. 2022. u 22:00

NIKOLA Jokić je po drugi put dobio "MVP trofej" za svoje nastupe u NBA ligi u sezoni 2021/2022, jer je sama nagrada promenjena, ali onda se desilo nešto što američka javnost i nije baš očekivala.

АМЕРИКАНЦИ НЕ МОГУ ЧУДОМ ДА СЕ НА ЧУДЕ: Никола Јокић добио нови МВП трофеј, а онда ово урадио с њим

FOTO: Tanjug/AP

Kao što su vam "Novosti" već javile, nagrada tog imena, "MVP trofej" više ne postoji.

NBA liga ju je zamenila novom, koja će takođe biti dodeljivana "najkorisnijem igraču", ali će se ods ada zvati - "Majkl Džordan trofej".

I, srpski as je već ušao u istoriju jer je umesto prethodnog, "klasičnog" MVP trofeja, dobio baš ovaj novi, kao "zamenu za minuli". Uručen mu je posle fantastične partije koju je Nikola Jokić imao protiv Vašingtona, njegove najbolje u aktuelnom šampionatu.

Već tokom samog uručenja nagrade, a u svlačionici se za to pobrinuo trener Denvera, Majkl Meloun, videlo se da Jokić nije baš nešto naročito oduševljen...

... jer je, kao i oduvek, smatrao da je košarka, pre svega, kolektivna igra, a ne individualna. Ali, taj stav je potvrdio i "na delu":

Jokić je bio toliko zainteresovan za novu MVP nagradu, namanjenu najboljem igraču NBA lige, da je, kako javlja novinar portala "DNVR", Harison Vind, srpski centar - umalo zaboravio taj trofej u hali.

On je pred novinarima, tek posle njihovog insistiranja da kaže nešto o ovoj nagradi, rekao "Pa, kul je", ali glasine da je novi trofej zaista na kraju ostao u dvorani...

... nisu tačne:


Žena Nikole Jokića, Natalija, objavila je na Instagramu fotografiju na kojoj se vidi da je njen suprug doneo "pehar Majkl Džordan" kući.

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023.

Nikola Jokić trenutno prosečno ostvaruje 24,6 poena po NBA meču, uz 10,3 skok i devet asistencija po odigranoj utakmici. 

Raspored utakmica Denver nagetsa

Ekipa Nikole Jokića (treća u Zapadnoj konferenciji NBA lige, sa učinkom 17-10) narednu utakmicu igra u Los Anđelesu, protiv Lejkersa i to od četiri sata po srednjoevropskom vremenu, a u ponedeljak će Nagetsi od dva noću biti domaćini Šarlotu.

NBA liga - tabela

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)